Metrobyggeri: Sprængning på Rådhuspladsen

I morgen kommer der en sprængning ved 14 tiden på metrobyggepladsen Rådhuspladsen

I morgen kan du høre brag fra metrobyggeriet på Rådhuspladsen, fordi man vil sprænge beton i tidsrummet 7-18. (foto: Linda Johansen)
I morgen kan du høre brag fra metrobyggeriet på Rådhuspladsen, fordi man vil sprænge beton i tidsrummet 7-18. (foto: Linda Johansen)

Hvis du skal ud og fodre duer på Rådhuspladsen i København i morgen eller gå en tur på Strøget, så skal du ikke blive forskrækket, når du hører et brag.

- Vi forventer en enkelt sprængning i morgen ved 14 tiden, oplyser Kåre Møller Madsen, pressekoordinator hos Metroselskabet I/S.

Han forklarer, at det er helt normal procedure, når betonen i væggene skal fjernes.

- Der er foretaget lignende sprængninger på de andre byggepladser, siger han og henviser til metro-video, hvis man vil vide mere om sprængningen.

Se også: Minister: Metrobyggeri er kommet ud af kontrol

Beton skal fjernes
Metrobyggeriet på Rådhuspladsen er nu nået så langt, at stationsrummet skal overdækkes delvist ved hjælp af betontag. Taget skal fungere som lyddæmper på det efterfølgende gravearbejde.

Se også: Forsinket metrobyggeri kan blive en halv milliard dyrere

- Sprængningen udføres ved, at vi borer en række huller i betonen og placerer små sprængladninger i hvert hul. Under sprængningen er betonen dækket af sprængmåtter, der afskærmer sprængningen, lyder det i videoen.

Der vil være en sprængningsleder på pladsen i morgen, så bragene sker under sikkerhedsmæssige forhold. Og ifølge Metroselskabet I/S vil der være en advarselssirene, inden de går igang med sprægningen i morgen.

0 kommentarer
Vis kommentarer