FN: Russere i Ukraine laver skræmmekampagner

Der har været en hel del propaganda under konflikten i Ukraine indtil videre, konkluderer FN i ny rapport

Etniske russere i den østlige del af Ukraine har løjet om at være under angreb for at retfærdiggøre russisk indblanding i landet.

Det slår en FN-rapport fast, som vicegeneralsekretær for menneskerettigheder, Ivan Simonovic, tirsdag har fremlagt i Geneve.

Her konkluderes det, at etniske russere i Ukraine ikke er truet, og at Kremls frygt for dem er spil for galleriet og stærkt overdrevet.

- Selvom der var nogle angreb mod det etniske russiske samfund, var disse hverken systematiske eller udbredte, hedder det i rapporten, som er blevet til, efter at Simonovic har været i Ukraine ad to omgange i løbet af den seneste måned.

- Billeder fra Maidan-demonstrationerne, stærkt overdrevne historier om chikane af etniske russere begået af ukrainske ekstremister, og fejlagtige meldinger om væbnede kampe mod etniske russere på Krim, blev systematisk brugt for at skabe frygt og usikkerhed, hævder FN.

Verdensorganisationen mener, der har været tale om en aktiv propagandakrig under konflikten, der stadig raser - særligt i den østlige del af den tidligere sovjetrepublik.

Tirsdag har Ukraines fungerende præsident, Oleksandr Turtjynov, sat gang i den militære operation mod prorussiske aktivister, som han havde bebudet for at fordrive dem fra besatte offentlige bygninger i byer som Donetsk og Lugansk.

0 kommentarer
Vis kommentarer