Udenrigsministeriet: Hold jer væk fra Østukraine

Rejsevejledning for Ukraine er opdateret, og Udenrigsministeriet fraråder al rejse til Krim og Østukraine

Situationen er ved at eskalerere i det østlige Ukraine. (Foto: AP)
Situationen er ved at eskalerere i det østlige Ukraine. (Foto: AP)

Danskere skal ikke kun holde sig væk fra Krim-halvøen, men også fra de østlige byer i det uroplagede Ukraine.

Det er meldingen fra Udenrigsministeriet, der har opdateret sin rejsevejledning til landet efter de seneste dages uroligheder og sammenstød i det østlige Ukraine.

- I lyset af den seneste udvikling i det østlige Ukraine med demonstrationer i flere byer samt den ukrainske regerings udmelding om antiterroraktioner i området, frarådes alle rejser til Donetsk, Lugansk og Kharkiv, står der i ministeriets opdatering.

Tirsdag har ukrainsk militær indledt en operation mod prorussiske aktivister i Donetsk-regionen, siger Ukraines fungerende præsident, Oleksandr Turtjynov, ifølge det russiske nyhedsbureau Interfax.

- Målet med dette tiltag er at beskytte borgerne i Ukraine, siger Oleksandr Turtjynov ifølge den russiske tv-kanal Russia Today.

Ifølge præsidenten har operationen også til formål at forhindre forsøg på at splitte Ukraine fra hinanden.

Udenrigsministeriet fraråder ligeledes ikke-nødvendige rejser til regioner i det sydlige og nordlige Ukraine, fordi situationen ifølge ministeriet er uforudsigelig. Derfor skal danskere generelt også holde sig fra demonstrationer og optøjer:

- Generelt er situationen i Ukraine meget ustabil og kan ændre sig med meget kort varsel, hvorfor danskere, som opholder sig i Ukraine, bør holde sig orienteret om udviklingen i landet via lokale og internationale medier samt ambassadens hjemmeside.

Udenrigsministeriet opfordrer samtidig alle rejsende til Ukraine til at registrere sig på den såkaldte danskerliste hos ambassaden i Kijev.

0 kommentarer
Vis kommentarer