Silkeborg jubler: Nu ændrer Herningmotorvejen navn

Den del af Herningmotorvejen, der skal krydse Silkeborg, skal hedde Silkeborgmotorvejen, afgør Vejdirektoratet

Den jyske motorvejsfejde om navnet på den kommende motorvej mellem Aarhus, Silkeborg og Herning har nu fået en ende.

Vejdirektoratet har nemlig tirsdag dag afgjort, at den kommende motorvej ved Silkeborg skal hedde Silkeborgmotorvejen. Den øvrige del af motorvejen mellem Aarhus og Herning bibeholder navnet Herningmotorvejen.

Afgørelsen falder efter en lang diskussion om motorvejens navn mellem Silkeborg Kommune og Herning Kommune, som mener, at hele motorvejen på rute 15 skal hedde Herningmotorvejen.

Afgørelsen falder - ikke overraskende - i god jord hos borgmesteren i Silkeborg, Steen Vindum.

- Jeg er utrolig glad for, at Vejdirektoratet har lyttet til vores argumenter. Alle kender Silkeborgmotorvejen, og at det nu er motorvejens officielle navn betyder meget for Silkeborg og for silkeborgensernes selvopfattelse, siger han i en pressemeddelelse.

- Det betyder meget for brandingen og markedsføringen af hele Silkeborg Kommune, tilføjer han.

Navnefejden har stået på siden begyndelsen af 2013, hvor transportministeren modtog en række henvendelser med ønske om at ændre motorvejens navn.

Efterfølgende blev der sat en høring i gang, og Vejdirektoratet kunne konstatere, at parterne ikke var enige. I deres kompromis lægger de vægt på, at 'eksisterende veje beholder deres navne'.

- Og at de kommende motorveje i dette særlige tilfælde opkaldes i overensstemmelse med høringssvaret fra den kommune, vejen går igennem, skriver Vejdirektoratet i et brev til kommunerne.

Det er de cirka 31 kilometer ny motorvej, som er ved at blive bygget omkring Silkeborg, der får navnet Silkeborgmotorvejen. De eksisterende motorvejsstykker vest for Silkeborg mod Herning og stykket øst for Låsby mod Aarhus bevarer navnet Herningmotorvejen.

Motorvejsstykket omkring Silkeborg bliver indviet i 2016, og det forventes at få 30.000 daglige bilister.

0 kommentarer
Vis kommentarer