Rotte lukker Kvickly

25 mand har haft travlt med at gøre rent efter rotte i Kvickly-butik

(Arkivfoto: Per Rasmussen)
(Arkivfoto: Per Rasmussen)

En rotte lukkede onsdag morgen Kvickly i Næstved, og butikken har lige siden holdt lukket for at gøre rent efter den ubudne gæst.

Torsdag gik en mindre hær af rengøringsfolk i gang med at skrubbe og skure butikken, oplyser informationsdirektør i Coop Danmark, Jens Juul Nielsen.

- 25 mand har været i gang med at gøre rent hele dagen. Alle uemballerede varer er blevet kasseret, siger Jens Juul Nielsen til Ekstra Bladet.

Han fortæller, at det var en enlig rotte, der havde forvildet sig ind i butikken - muligvis gennem en åben dør. Et skadedyrsfirma blev tilkaldt, og de brugte en hund til at uskadeliggøre den lille gnaver.

Derefter gik Kvickly i gang med at kassere fødevarer, som rotten kunne have været i kontakt med. Blandt andet blev frugt, grønt, kød og bagerbrød smidt ud.

- Nu er der blevet gjort ordentligt rent, og vi har fået nye varer på hylderne, siger informationsdirektør Jens Juul Nielsen, der forventer, at varehuset er åbent for kunder igen fredag morgen.

Fødevarestyrelsens vejledning om rotter i fødevarevirksomheder anfører en lang liste af sygdomme, som rotter kan bringe med sig, herunder salmonella, listeriose og yersiniose, der kan fremkalde diarre og opkast hos mennesker.

0 kommentarer
Vis kommentarer