Annonce:
Annonce:

EU-forslag kan genåbne døren for pædofile i dansk idræt

Idrætspolitisk chef frygter, at pædofile og misbrugere i fremtiden ikke vil kunne udelukkes af foreningslivet

Annonce:
Følg Samfund

Pædofile og andre sexkrænkere mod børn og unge kan frit være trænere og ledere i de danske idrætsforeninger, når de har afsonet deres dom i det civile samfund, hvis en ny EU-forordning bliver vedtaget.

For så vil deres dom ikke længere fremgår af børneattesten, der er en udvidet straffeattest, skriver Politiken onsdag.

Det er en ny persondataforordning i EU, der vil forhindre idrætsorganisationer i at håndtere persondata.

Idrætspolitisk chef i Danmarks Idrætsforbund, Poul Broberg, kalder det en katastrofe, hvis ikke det lykkes at få en undtagelse skrevet ind i EU-forordningen, så idrætsforeningerne fortsat må håndtere persondata.

- I værste fald betyder det jo, at vi ikke kan udelukke pædofile, som misbruger børn i foreningslivet, siger Poul Broberg til Politiken onsdag.

Annonce:

Siden 2005 har det været et lovkrav, at alle idrætsforeninger skal indhente en børneattest på nyansatte trænere og ledere, som er i direkte kontakt med børn under 15 år.

En positiv børneattest betyder, at en person er dømt for et eller flere af følgende forhold: incest, samleje eller anden kønslig omgang med børn under 15 år, blufærdighedskrænkelse, udbredelse og/eller besiddelse af børnepornografi.

Idrætten har mellem fire og seks sager på området om året.

Cirka 50 udelukkelser er registreret, siden arbejdet med børneattesterne begyndte i 2005, siger specialkonsulent Jan Darfeldt, der arbejder med området i DIF, til Politiken.

Det lovpligtige persontjek har siden 2005 vist, at i alt 240 personer med en dom, som giver en positiv børneattest, har forsøgt at blive ansat til at arbejde med børn i for eksempel en børneinstitution eller i foreningslivet.

Tallene, der er fra Det Centrale Kriminalregister, viser altså, at knap en fjerdedel af de dømte forsøger at beskæftige sig med børn igen via idrætten.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:

Mystisk mordkomplot

Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: