Her bliver påskevejret bedst

Efter et par dage med skyer kommer solen til at skinne i det mest af landet, og temperaturerne kommer op på 19 grader i påsken

De fleste har allerede fået påskeferie og krydser fingre for, at påskefrokosten kan spises i haven med sol på næsen. Og onsdag formiddag skinner solen da også. Men det er stadig lige koldt nok til at sidde ude.

- Det holder tørt og solen vil skinne i hele landet, dog vil der op ad dagen komme skyer i perioder - dog ikke på Bornholm, hvor det vil være klart stort set hele dagen. Temperaturerne kommer op mellem 10 og 13 grader og vinden bliver svag til jævn fra sydvest. Ved Skagerak dog op til en frisk vind og lidt køligere. Så på grund af den vind, må vi altså vente lidt på det varme vejr, siger Thomas Alsbirk fra vejret.dk.

Vi må vente lidt
Faktisk skal vi igennem to dage med skyer, før det endelig lysner.

- Torsdag bliver mild, men skyet og med regn over det meste af landet. Det starter hos jyderne om eftermiddagen og bevæger sig ind over Fyn og Sjælland i løbet af aftenen. Fredag skal man til de vestlige egne for at få solen at se, og man vil få temperaturer på op til 12 grader. I de østlige egne er der mulighed for regn, og en nordenvind vil få det til at føles ret køligt, lyder det.

Regn igen
Til gengæld byder lørdagen på sol og temperaturer, der kommer helt op på 18 grader flere steder.

- Det er et højtryk, der kommer ind over Danmark, som sørger for, at vi får flot og varmt vejr og mellem 14 og 18 grader. Dog vil det være lidt koldere ved kysterne og på Bornholm, siger meteorologen, der tilføjer at det er ret varmt for årstiden.

Når vi når frem til søndag og mandag, er det stadig de høje temperaturer, der præger vejrbilledet. Dog skal man igen holde sig fra kysterne og finde læ i den centrale del af Jylland og Fyn. På Sjælland er det i den nordlige del, at man vil få det varmest.

- Mandag kommer der desværre en del skyer ind, og der vil falde regn over det meste af landet. Men det klarer op ind imellem, og de fleste steder vil temperaturerne ligge på 15-17 grader. I Sønderjylland dog helt op til 19 grader, siger Thomas Alsbirk.

0 kommentarer
Vis kommentarer