EU-Kommissionen: Lukket dør for pædofile i dansk idræt

Danske idrætsorganisationer kan fortsæt tjekke om deres frivilligere har været dømt for pædofili, lyder det

Der er ingen grund til at frygte, at pædofile og andre sexkrænkerere mod børn kan blive trænere og ledere i de danske idrætsforeninger, når de har afsonet deres dom.

Sådan lyder meldingen fra EU-Kommissionens danske repræsentationskontor, efter at Danmarks Idrætsforbund har sagt, at det kan være konsekvenserne, hvis en ny EU-forordning bliver vedtaget.

Frygten er gået på, at EU-forordningen vil betyde, at eksempelvis pædofiles dom ikke længere fremgår af børneattesten, der er en udvidet straffeattest.

Men det afviser flere EU-parlamentarikere og EU-Kommissionen, der i en mail skriver, at den såkaldte persondataforordning ikke hindrer idrætsorganisationer i at registrere pædofile:

- Selvom data om dømte indgår som "følsomme data", så kan disse data håndteres, når håndteringen er nødvendig for at holde given lovgivning, både EU-lovgivning og national lovgivning, herunder den danske lovgivning fra 2005.

Idrætten har mellem fire og seks sager om året, skrev Politiken onsdag. Siden 2005 har det været et lovkrav, at alle idrætsforeninger skal indhente en børneattest på nyansatte trænere og ledere, som er i direkte kontakt med børn under 15 år.

- Hvad angår "retten til at blive glemt", så er der en klar undtagelse, når det drejer sig om lovpligtig forpligtigelse til netop at gemme data, skriver EU-Kommissionen.

EU-parlamentarikere Christel Schaldemose (S) og Morten Løkkegaard (V) har fremsat et ændringsforslag til persondataforordningen, og Løkkegaard har mødtes med to EU-kommissærer, der er involveret i sagen.

- Det vil fortsat være muligt for de danske idrætsforeninger at benytte sig af persondataregistret, så pædofile bliver holdt ude af foreningerne, siger Morten Løkkegaard i en pressemeddelelse.

0 kommentarer
Vis kommentarer