Kæmpe rejsedag forude: Sådan undgår du trafikkaos

De næste 48 timer vil tusindsvis af danskere rejse med tog og bil på ferie. Få gode råd til at undgå rejsepanik her

Togtrafikken er mest presset i dag. Biltrafikken topper i morgen, hvor du for alvor kan risikere at sidde i trafikprop, når du skal på ferie. (Foto: Ernst Van Norde)
Togtrafikken er mest presset i dag. Biltrafikken topper i morgen, hvor du for alvor kan risikere at sidde i trafikprop, når du skal på ferie. (Foto: Ernst Van Norde)

Kæmpe påsketrafik ligger lige om hjørnet. Rigtig mange danskere kører i dag og i morgen på ferie og familiebesøg.

Det er især strækningen fra Sjælland mod Fyn og Jylland, der vil være ekstra trafikkeret de næste 48 timer.

Togtrafikken er særligt belastet i dag, hvor der udover ferierejsende også stadig er pendlere, der skal til og fra arbejde.

Se også: Derfor kører vi for stærktSe også: Her er dit påskeferie-vejr

- Der bliver mest menneskemylder hen ad eftermiddagen. Mellem kl. 16.00 og 19.00, siger Tony Bispeskov, der er trafik- og informationschef i DSB, til Ekstra Bladet.

Han understreger dog, at der stadig er pladser i togene. Især fordi DSB har sat ekstra toge ind og dermed frigivet 1.600 flere siddepladser.

- Det er jo ikke fordi, man ikke kan få en plads. Jeg sad i dag og prøvede at booke nogle pladser mellem København og Århus. Og det er stadig muligt at få biletter, men især lyntogs-afgangene er i høj kurs, så de begynder at blive udsolgt.

- Vi har netop sat ekstra tog ind på strækningen mellem København og Århus, fortæller han til Ekstra Bladet.

Se også: Her klapper fælden

Booker i god tid
Grunden til, at DSB har kunne forberede sig ekstra godt på påsketrafikken, er, at folk der skal på ferie booker rejser i bedre tid end normalt.

- Og når de gør det, kan vi selvfølgelig gøre togene længere, når vi kan se, hvilke afgange, der er populære.

Tony Bispeskov kommer her med gode råd til togpassagererne:

- Til dem der ikke allerede har en billet og skal afsted i dag: Fortvivl ikke, der er pladser. Men skynd dig, for der er begyndt at være afgange, hvor der er udsolgt.

- Til dem, som allerede har billet: Inden I tager afsted, så tjek eventuelt lige vores hjemmeside for at se, om der skulle være forsinkelser eller noget.

Se også: Bilister dæmper ikke farten ved vejarbejde

Risiko for kø
På de danske veje er det først i morgen, at du for alvor kan risikere at sidde i trafikprop, når du skal på ferie.

Ud fra Vejdirektoratets erfaringer, vil der i dag især være tæt trafik på Sønderjyske Motorvej i sydgående retning. Det samme gør sig gældende på Køge Bugt og Sydmotorvejen i retning mod Rødby, hvor trafikken i dag kan være ret massiv i tidsrummet ca. kl. 14.00-19.00.

Men i morgen går det rigtig løs, når tusindvis af danskere bevæger sig på de danske veje.

- Det vil især påvirke trafikken i retning mod Fyn og Jylland. Det drejer sig om Køge Bugt Motorvejen, Vestmotorvejen, Holbækmotorvejen og Fynske Motorvej. Trafikken vil være tættest mellem kl. 10.00 og 15.00. Der er generelt risiko for kødannelser og tæt trafik, men især i nævnte tidsrum, oplyser Vejdirektoratet.

Se også: Turister kan køre som de vil Turister kan køre som de vil

0 kommentarer
Vis kommentarer