Kørestolsagen deler danskerne

Danskerne er uenige, om politiet gik over stregen, da de torsdag aften hev en mand ud af hans kørestol

På billedet ses politimanden hive den handicappede Jesper Bertelsen ud af sin kørestol. (Foto: Politiken)
På billedet ses politimanden hive den handicappede Jesper Bertelsen ud af sin kørestol. (Foto: Politiken)

Videoklippet, hvor en politibetjent vælter den handicappede Jesper Bertelsen ud af hans kørestol, har torsdag været i alle danske medier og bliver delt flittigt på Facebook og Twitter.

Det har fået flere danskere til tasterne. Og de er langt fra enige.

- Bare fordi man har en stjerne på skulderne, så behøver man ikke slukke lyset i pæren, skriver Jesper Andersen i kommentarfeltet på Ekstra Bladets Facebookside.

Men det er Rikke Juul Bräuner ikke enig i:

- Forstår ikke at folk synes at det er iorden at råbe og skrige af politiet. Man har vel ikke fribillet fordi man sidder i kørestol. Hans kammerat har vel en telefon han kan bruge, hvis han vil hentes...

Og Brian Ketelsen bakker Rikke Juul Bräuner op:

- Man kalder bare ikke betjente for lortepansere…. handicappet eller ej….. hvor vil i hen med jeres medlidenhed. Godt tacklet betjent.! manden slap trods alt for anholdelse som andre ville have været…!

Se også: Vidne i kørestolsag: Alle var i chok

Hev ham ud af kørestolen
Et vidne, der var på Blågaards Plads, hvor episoden fandt sted, har forklaret til Ekstra Bladet, at politibetjenten løb hen til Jepser Bertelsen, der sad i kørestolen.

- Betjenten rev ham ned fra kørestolen. Jeg havde aldrig troet, at en betjent kunne finde på sådan noget, fortæller Salwa, som løb direkte over mod Jesper for at hjælpe ham.

- Det var meget voldsomt, og alle i området var i totalt chok, fortæller Salwa.

Hun prøvede sammen med nogle andre at rejse kørestolen op, men fik strenge ordrer fra politiet til at lade den ligge.- Fyr de magtliderlige svin
Og det har forarget flere danskere, at politiet ikke hjalp manden, der er lam i begge ben, op igen.

- I er da helt væk jer der synes der er okay! Uanset hvad så må politiet ikke bare sådan vælte en mand omkuld og efterlade ham hjælpeløs! Desuden har vi ytringsfrihed i Danmark! Hej politistat! Fyr det magtliderlige svin!! Acab! Og de sku beskytte os??! Føj!, skriver Sabrina Diana Nordstjerne.<br /><br /><p>- Må indrømme, sommetider, bliver jeg chokeret over hvordan folk behandler hinanden på, men det der er godt nok voldsomt! En mand i en kørestol helt ærlig man, fortsætter Klaus Bagger Harring i tråden af de mange kommentarer på Ekstra Bladets Facebookside.</p><a id="_13487c64-6b8f-4853-8121-b221e8c90098" href="https://ekstrabladet.dk/112/article4692498.ece">Handicapforbund: Kørestolssag er et fysisk overgreb</a><br /><br /><p><b>Føler sig ydmyget</b><br /> Jesper Bertelsen har selv fortalt Politiken, at han råbte skældsord som 'fucking lortestrømere' efter politiet, der anholdt hans ven, men han føler sig alligevel ydmyget over betjentenes opførsel.</p><p>- Så kom den ene betjent gående hen imod mig og skubbede mig ud af stolen og ned på jorden. Jeg greb fat i hans jakke eller trøje, da jeg faldt, for at undgå at falde hårdt ned, fortæller Jesper Bertelsen til Politiken.</p><p>Formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, siger, at der formentlig er tale om et uheld ved den episode, hvor en video på Politikens hjemmeside viser, at en handicappet mand i en kørestol falder til jorden efter nærkontakt med en politibetjent.</p><p>- For mig at se, ligner det et utilsigtet uheld. Det er jo ikke sådan, at betjenten vælter ham, for han holder fast i ham hele vejen ned, siger Claus Oxfeldt til Ritzau.</p><br /><br /><blockquote class="twitter-tweet" lang="en"><p><a href="https://twitter.com/MARTIN_THIEMKE">@martin_thiemke</a> Det var uheldigt at han faldt ud af stolen, og skidt at betjenten ikke hjalp ham op. Men hold da kæft en idiot</p>— Holger Bladt (@hbladt) <a href="https://twitter.com/hbladt/statuses/455760462731542528">April 14, 2014</a></blockquote><script type="text/javascript" async="" src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8" /><br /><br /><br /><br /><a id="_14a1ef42-175c-4320-9452-b3db9f01355a" href="https://ekstrabladet.dk/112/article4692499.ece">Politiformand: Kørestolssag ligner et uheld</a><br /><br />
0 kommentarer
Vis kommentarer