Nervekrig i Ukraine: Rådhus stormet – jagerfly i luften

Rådhuset i Donetsk er netop blevet stormet af bevæbnede mænd

(Foto: Jesper Braarud)
(Foto: Jesper Braarud)

Se video af de maskeklædte mænd i videoen herover artiklen
_____________________________________________________

For kort tid siden gik omkring 20 maskeklædte mænd bevæbnet med Kalashnikov-rifler ind på rådhuset i Donetsk-regionens hovedstad.

Meldingen lyder, at det russiske flag vil blive rejst på toppen af rådhuset om kort tid. Samtidig overflyves byen nu gentagne gange af et jagerfly.

Det er første gang, at rådhuset har været indtaget af separatister.

- Der er en meget nervøs stemning inde på rådhuset, mens separatisterne har sagt til medarbejderne, at de ikke har noget at være bange for, siger Ekstra Bladets mand i Donetsk, Jesper Braarud.

Men der er ikke mange, som tør at blive på rådhuset lige nu, siger han.

Det er en lokal separatistgruppe, der kalder sig ’OPLOT,’ som står bag overtagelsen af rådhuset.

- De har stormet bygningen, fordi de kræver at få en afstemning om, at Donetsk skal løsrives fra Ukraine og være selvstændig, siger Jesper Braarud.

Besættelsen af rådhuset adskiller sig fra tidligere lignende besættelser, fordi den ikke efterfølgende er blevet fulgt op med demonstranter, der blokerer bygningen.

Hele overtagelsen af rådhuset sker kun kort efter, at fem pansrede mandskabsvogne og en tank kørte ind i byen Kramatorsk. Køretøjerne er ukrainske, men er blevet overtaget af prorussiske separatister, der flagede russisk.

0 kommentarer
Vis kommentarer