Nato øger militær tilstedeværelse i Østeuropa

Nato-landene sender flere fly i luften og sætter flere skibe i søen i Ukraines nabolandeNato-landene sender flere fly i luften og sætter flere skibe i søen i Ukraines nabolande.

Nato øger sin militære tilstedeværelse til lands, til vands og i luften i regionen omkring Ukraine, siger Nato-generalsekretær Anders Fogh Rasmussen efter et møde onsdag blandt Nato-landenes ambassadører i Bruxelles.

- Natos kerneopgave er at forsvare vores allierede. Vi har allerede taget en række skridt for at styrke flypatruljeringen i de baltiske lande samt overvågning med Awacs-fly over Polen og Rumænien.

- I dag er vi enedes om en pakke af yderligere militærtiltag for at styrke det kollektive forsvar og demonstrere styrken i de allieredes solidaritet.

- Vi vil have flere fly i luften, flere skibe i havet og mere beredskab på landjorden, siger Fogh på et kort pressemøde i Nato-hovedkvarteret i Bruxelles.

Generalsekretæren forklarer, at det konkret kan komme til at handle om, at der i løbet af få dage bliver indsat flere fly i luftpatruljeringen i den baltiske region, flere skibe i Østersøen og det østlige middelhav samt en øget indsats inden for træning og øvelser.

Natos forsvarsplaner vil også blive opdateret.

Der er ikke tale om Nato-tilstedeværelse direkte i Ukraine, som ikke er medlem af Nato.

(Foto: AP) Samfund Separatister til Ekstra Bladet: Nu hejser vi det russiske flag(Foto: Jesper Braarud) Samfund Nervekrig i Ukraine: Rådhus stormet – jagerfly i luften(Foto: AP) Samfund Panserkøretøjer kører ind i ukrainsk by med russisk flag

0 kommentarer
Vis kommentarer