Vi bruger millioner på mad i dag

Både Coop og Dansk Supermarked jubler i dag, hvor danskerne går amok i madindkøb

Onsdag før påske er en festdag for de danske supermarkeder. Millionerne ruller ind, så danskerne kan få mad på påskebordet. (Polfoto)
Onsdag før påske er en festdag for de danske supermarkeder. Millionerne ruller ind, så danskerne kan få mad på påskebordet. (Polfoto)

I dag er en af de dage på året, hvor danskerne bruger flest penge. Køerne i de danske supermarkeder er lange, og vognene er proppet med mad- og drikkevarer til påskeferien.

- Onsdagen før påske ligger helt klart på en top tre over de dage, hvor vi i alle vores butikker hos Dansk Supermarked har mest travlt, siger varehuschef i Bilka Ishøj, Christian Schmidt til Ekstra Bladet.

Også Coop melder om kasseapperater, der gløder.

- Det er jo en festdag for os, og vi har alt disponibelt mandskab på arbejde, så kunderne kan få mad med hjem til påskebordet, siger informationsdirektør Jens Juul Nielsen.

Ingen panik
Han fortæller, at de hos Coop har købt 90 procent flere varer ind, end man gør på en normal onsdag, men siger også, at man ikke skal gå i panik, hvis man ikke når at købe det hele i dag.

- Vi har åbent i 850 af vores butikker hele påsken, så det er altså ikke længere sådan, at når butikkerne lukker i aften, så kan man ikke købe mad igen før på lørdag. Så der er ingen grund til at stresse. Og jeg opfordrer da også til, at man giver sin sidemand et smil i køen i stedet for at blive sur over ventetiden.

Jens Juul Nielsen fortæller desuden, at påskehandlen som regel forløber mindre hektisk end julehandlen, som jo ellers også får kasseapperaterne op at ringe i de danske supermarkeder.

- De fleste har fri i dagene op til påske og kan give sig god tid med indkøbslisten. Og så er vejret jo også en vigtig faktor. Man har jo bare mere overskud, når solen skinner - og mere købelyst ikke at forglemme.

Det samme melder Dansk Supermarked, der forventer masser af mennesker hele dagen. De længste køer ved kasseapperaterne vil dog opstå fra kl. 16-19.00.

- Selvom vi har ekstra kasser åbne, så kan man ikke undgå, at man skal være ekstra tålmodig lige i det tidsrum. Men vi har åbent til kl. 24.00 i dag, så der skulle være rig mulighed for at shoppe igennem, siger Christian Schmidt.

Tjener kassen
Coop forventer en omsætning på omkring 274 millioner i deres butikker i dag og melder helt klar til lørdag, som også er en stor shoppedag.

Dansk supermarked vil ikke ud med, hvor meget de omsætter for, men at det er omkring fire gange så meget som på en normal onsdag. De er også klar til endnu en stor indkøbsdag på lørdag.

- Vi åbner allerede kl. 06. Så hvis man er klar på at stå tidligt op, kan man have det næsten for sig selv, siger Christian Schmidt.

Top fem over varer hos Coops butikker, hvor efterspørgslen stiger mest: (Kvicly, Brugsen, Irma, Fakta)

1. Lammekød

2. Sild

3. Rejer

4. Laks/snaps

5. Æg

Top fem over varer hos Dansk Supermarkeds butikker, hvor efterspørgslen stiger mest: (Føtex, Bilka, Netto, Salling)

1. Lam/vildt

2. Oste

3. Specialøl

4. Alle typer æg

5. Sild og rejer.

0 kommentarer
Vis kommentarer