Fagforening ønsker forlig efter fup-anklager

Gul fagforening krævede en erstatning på 200.000 af DSU-formand Camilla Schwalbe, men foreslår nu et forlig. Det Faglige Hus tilbyder at trække kravet om erstatning tilbage, hvis blot hun beklager sin udtalelse. Men Camilla Schwalbe nægter

DSU-formand Camilla Schwalbe: - De gule spiser af buffeten, men betaler ikke for regningen. (Foto: Jens Panduro)
DSU-formand Camilla Schwalbe: - De gule spiser af buffeten, men betaler ikke for regningen. (Foto: Jens Panduro)

Læs også: Gule Johnny Nim kørte kanonerne i stilling

'Fupforretning' og 'arbejdsmarkedsnassere'.

Med disse ord gik formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU), Camilla Schwalbe, til angreb på Det Faglige Hus for et halvt år siden.

Den gule fagforening reagerede ved at kræve 200.000 kroner i erstatning for injurier fra Camilla Schwalbe og DSU.

Men i takt med, at en retssag nærmer sig, er tonen blevet mere forsonlig. Nu lægger det Det Faglige Hus nu op til forlig.

- Det er tydeligt, at Det Faglige Hus har fået kolde fødder, siger Camilla Schwalbe.

Læs også: Her er Danmarks dyreste a-kasse

Hun er ikke parat til at tage imod 'tilbuddet' fra Det Faglige Hus, der vil droppe kravet om erstatning og selv betale egne sagsomkostninger, hvis Camilla Schwalbe blot beklager de to udtryk, hun har brugt om den gule fagforening.

Ingen vej uden om retssag
Den daværende DSU-formands angreb gik på, at de gule fagforeninger ikke er rigtige fagforeninger, blandt andet fordi de ikke har udgifter til at indgå, vedligeholde og kontrollere overenskomster. Og den kritik står Camilla Schwalbe ved.

Læs også: Benjamin: Det Faglige Hus snød mig for 46.000

- Vi ser ingen grund til at beklage noget som helst. Vi ser overhovedet ingen forligsmuligheder med Det Faglige Hus. Jeg og DSU fastholder hvert eneste ord og beklager ingenting, siger Camilla Swalbe til Avisen.dk.

Dermed er der lagt op til en retssag, hvor Schwalbe og DSU vil udnytte muligheden for understrege forskellene på de gule og de røde fagforeninger.

DSU: Ingen forligsmuligheder
Det Faglige Hus' chefadvokat, Mikael Marstal, understreger, at Det Faglige Hus normalt ikke kommenterer verserende retssager:

- Jeg kan dog bekræfte, at vi er kommet med et forslag til løsning, uden at det ændrer på vort oprindelige krav om, at Camilla Swalbe og DSU trækker de grove og usande påstande tilbage og beklager dem, skriver Mikael Marstal i en mail til Avisen.dk.

Læs også: Se tøjet, der giver dig drømmejobbet

I et brev til DSU's advokat uddyber Det Faglige Hus' chef-advokat baggrunden for forligstilbuddet således:

- Det er selvsagt ikke den økonomiske bod, som der er fremsat krav om (erstatningskravet på de i alt 200.000 kroner, red,), som i denne sammenhæng betyder så meget. Det vigtige for os er at få DSU og landsformandens anerkendelse af, at man er gået for vidt.

Blod på tanden
Camilla Schwalbe siger, at forligstilbuddet og den øvrige korrespondance med Det Faglige Hus blot har givet hende mere blod på tanden.

- Jeg har netop set et svarskrift fra Det Faglige Hus, og det er helt tydeligt, at Det Faglige Hus er på tynd is. Man forholder sig ikke til vores anbringender, og argumentationen fra Det Faglige Hus hænger ikke sammen. Så vi ser frem til at møde Det Faglige Hus i retten, siger Swalbe.

Hun vurderer, at Det Faglige Hus grundlæggende har fortrudt at have lagt sag an mod hende og DSU:

- Det er tydeligt, at Det Faglige Hus har fået kolde fødder. Nim & co. begynder at indse, at hele sagen kan ramme dem som en boomerang. Det er formentlig baggrunden for deres iver efter at indgå forlig i den her sag, som Det Faglige Hus jo selv har anlagt, understreger Swalbe.

Læs også: Fagforening ønsker forlig efter fup-anklager

0 kommentarer
Vis kommentarer