Derfor elsker vi historien om Halfdans gækkebrev

Mindst 700.000 danskere har læst om femårige Halfdans gækkebrev til politiet. Artiklen er desuden blevet delt, liket og kommenteret i tusindvis på Facebook

Stolt som en pave viser fem-årige Halfdan Lykke Sørensen brevet fra politiet frem. Hans største ønske er at blive politimand. (Privatfoto)
Stolt som en pave viser fem-årige Halfdan Lykke Sørensen brevet fra politiet frem. Hans største ønske er at blive politimand. (Privatfoto)

Historien om fem-årige Halfdan, der sendte et gækkebrev til Fyns Politi - og fik et rørende svar tilbage, er foreløbig blevet læst af 700.000 danskere her på ekstrabladet.dk. Artiklen er desuden blevet delt, liket og kommenteret på Facebook over 34.000 gange siden onsdag eftermiddag.

Har du ikke fået læst den, kan du finde den her.

Halfdan Lykke Sørensen selv ved ikke, at han i øjeblikket er en af Danmarks mest berømte drenge, da han hverken læser aviser eller er på internettet. Men hans mor Julie Lykke Sørensen, der startede med at poste brevet fra politiet på Facebook og Twitter er meget overrasket over, at historien er blevet så populær.

- Det havde jeg slet ikke set komme, siger hun.

Rammer lige i hjertet
Ifølge ekspert i sociale medier Benjamin Rud Elberth er historien om Halfdan et klassisk eksempel på, at nogle historier bare er så gode, at folk ikke kan lade være med at læse dem - og gøre andre opmærksom på dem.

- Den går jo lige i hjertet og rammer så mange ting i et. Mange af de mest populære historier på Facebook handler om børn, der gør et eller andet. Og når den så samtidig handler om et lukket miljø, som politiet ellers plejer at være, så er det, at interessen bliver endnu større, siger Benjamin Rud Elberth, der er digital kommunikatør, rådgiver og digital chef i Geelmuyden Kiese.

- Dertil kommer, at vi alle kender til følelsen at have sendt et gækkebrev engang, som vi spændt ventede en eller anden form for svar på, fortsætter han.

Benjamin Rud Elberth mener, at mange såkaldte professionelle aktører, der lever af at sende budskaber ud på de sociale medier, kun kan være dybt misundelige på Halfdans Facebook-succes.

- Det er svært at få spredt sit budskab så meget, som det er sket i dette tilfælde, siger han og tilføjer, at politiet heller ikke kunne have ønsket sig en bedre omtale.

- Den politimand, der har svaret på brevet, har formentlig slet ikke tænkt på, hvad han satte i gang, da han skrev et sødt svar til en femårig knægt. Men man skal slet ikke undervurdere, hvor mange der måske har fået et andet syn på politiet efter historien med den mand, der blev væltet ud af en kørestol af en betjent. Så på den måde kunne historien heller ikke været timet bedre, lyder det.

1 af 2 Dette rørende svar fik den fem-årige fra politiet. (Privatfoto)
2 af 2 Stolt som en pave viser fem-årige Halfdan Lykke Sørensen brevet fra politiet frem. Hans største ønske er at blive politimand. (Privatfoto)
0 kommentarer
Vis kommentarer