TV: Politikere blev tæsket og overhældt med sprit

'Dyppet i tjære og rullet i fjer': To ukrainske politikere blev groft overfaldet, mens kameraerne rullede

Billederne af to ukrainske politikere, der tirsdag morgen blev tæsket og ydmyget i hovedstaden Kijev, spreder sig verden over.

Se også: Præsidentkandidat gennembanket efter tv-show

Begge politikere er præsidentkandidater med russiske sympatier, og det er tilsyneladende ikke vanvittig populært alle vegne. Den ene, Oleh Tsaryov, havde netop forladt et tv-studie, da han fik slag i ansigtet, og kastet æg og skældsord i hovedet af aggressive demonstranter.

- Jeg er meget taknemmelig overfor de folk, der reddede mig væk, sagde Tsaryov efter angrebet, der efterlod hans ansigt med tydelige mærker, sår og ar.

Se også: Ukrainske styrker stormer besat lufthavn

Ifølge et lokalt nyhedsbureau forsøgte gerningsmændene efterfølgende at forhindre ambulancen i at køre af sted med præsidentkandidaten.

- Som I kan se blev mit tøj skåret i stykker med knive, sagde han til pressen.

Overfaldet med sprit
Få timer forinden gik det også helt galt for præsidentkandidaten Mikhaylo Dobkin. Han blev overhældt med grønt desinfektionsmiddel og fik smidt mel ud over sig.

Det russiske styre i Moskva har udtalt, at angrebene beviser, at myndighederne i Kijev ikke gør noget for at holde ekstremister tilbage, og at præsidentvalget i maj umuligt kan foregå under retfærdige omstændigheder.

0 kommentarer
Vis kommentarer