Gør et kup: Her vader du i nedsatte sommerhuse

Prisen på sommerhuse falder stadig. Der vrimler med udsalgsskilte over hele landet

Sommerhusene halter efter det øvrige boligmarked med en gennemsnitlig liggetid på over 1 år og 2 måneder. Foto: Ole Steen
Sommerhusene halter efter det øvrige boligmarked med en gennemsnitlig liggetid på over 1 år og 2 måneder. Foto: Ole Steen

Går du og tænker på at blive sommerhusejer, så er det nu, du kan gøre et godt kup.

Mens det øvrige boligmarked så småt er ved at komme op i gear, så trækker den snart syv år lange krise fortsat sin mørke skygge hen over landets sommerhusområder.

Det ses tydeligt på både priser og salgstider. Mens det nu i gennemsnit ’kun’ tager godt 200 dage at sælge en ejerlejlighed, så tager det mere end dobbelt så lang tid at sælge et sommerhus; nemlig hele 438 dage eller 1 år, 2 måneder og 11 dage.

Det mærkes også på priserne, at det er købers marked. I forhold til toppen i 2007 er priserne således faldet med hele 25 procent.

Se også: Sommerhussalget har det stadig svært

De trange tider for sælgerne af sommerhuse betyder, at du bogstavelig talt vader rundt i sommerhuse, der er sat ned i pris.

For hver fem sommerhuse, der er til salg i øjeblikket på landsplan, er prisskiltet blevet ændret i nedadgående retning på de to.

Men i mange områder er der langt flere nedsatte sommerhuse, end der er huse, hvor ejeren stadig tror på, at han kan sælge til den første udbudspris.

Bedst for køber ser det ud i Grevinge mellem Lammefjorden og Sejerøbugten. Her er prisen sat ned på hele 35 ud af de 59 sommerhuse, der er til salg her op til påske. Det svarer til 59 procent af de udbudte huse.

Her kan du f.eks. få et spritnyt sommerhus på 63 kvadratmeter på en 1795 kvadratmeter stor grund til lidt under halvdelen af den oprindelige udbudspris. Huset er opført i 2009 og blev oprindeligt udbudt i maj 2010 for 1.565.000 kroner. I dag kan det fås for beskedne 750.000 kroner.

Se også: Påsken bruges til at se på ny bolig

Også i de mere kendte og mondæne sommerhusområder er der godt gang i retteblækket. I Liseleje i Nordsjælland er det således præcis halvdelen af de 22 sommerhuse, der er til salg, som har fået prisen sat ned. Det største nedslag her er aktuelt på 26 procent.

Men det er ikke kun udbudsprisen, der løbende bliver sat ned. Der er også en stor rabat i vente, når handlen går i gang.

Ifølge nye tal fra Realkredit Danmark er det rent faktisk under selve handlen, at der bliver givet den største rabat. På landsplan bliver der i gennemsnit skåret 15,4 procent af prisen på sommerhuse, fra huset bliver udbudt første gang, til handelen er endelig på plads. Af de 15,4 procent bliver de 9,8 procent slået af prisen som et såkaldt forhandlingsnedslag.Læs meget mere i Ekstra Bladet:

* Her er der flest sommerhuse på udsalg

* 12.463 sommerhuse til salg

* Køber: Langt imellem snapsene

* Sælg selv og scor kassen

* Solgte på 20 dage0 kommentarer
Vis kommentarer