Ferie til gode? Bare ærgerligt!

42 procent har oplevet, at chefen blokerer for afholdelse af opsparet ferie. Lige nu er det højsæson for afvikling af restferie - og for de konflikter, som følger med

(Arkivfoto)
(Arkivfoto)

- Beklager, kammerat, Allan og Kirsten skal også holde ferie, og der er deadline på rapporten om tre uger, så der er brug for dig på pinden.

Ferieåret slutter den 30. april, så lige nu er det højsæson for afvikling af restferie - og for de gnidninger, der følger med.

42 procent har eller har haft svært ved at bruge deres opsparede ferie, fordi det passede dårligt ind i arbejdspladsens planlægning.

Det viser en ny meningsmåling foretaget af Wilke for Avisen.dk.

Læs også: Undgå at blive snydt - sådan er feriereglerne

Målingen vækker opsigt hos fagforbundet HK Handel, der blandt andet repræsenterer butiksansatte.

- Det er ret alvorligt, hvis så mange har haft svært ved at holde deres ferie. Arbejdsgiverne har jo en forpligtelse til at planlægge sådan, at alle medarbejdere får afviklet deres ferie - og skal i den forbindelse tage hensyn til medarbejdernes ønsker og behov, siger faglig chef Kim Jensen.

Dansk Erhverv: Et fælles ansvar
Meningsmålingen er foretaget blandt 661 personer i marts måned, og giver også anledning til hævede øjenbryn på arbejdsgiversiden.

- 42 procent er mange. Men det understreger vigtigheden af bedre planlægning fra begge parters side, siger Rikke B. Ørum, der er chef for HR og Arbejdsmiljø i Dansk Erhverv.

Læs også: Lærer: I har været pissemisundelige på os

Både chefer og ansatte har et ansvar for at undgå, at ferien klumper sig sammen i sidste del af ferieåret, understreger hun.

- Ellers risikerer man netop at havne i den her kedelige situation, hvor det nærmest er umuligt at få afviklet den sidste ferie. Og vi ved, at det omvendt kan skabe gnidninger, hvis medarbejdere bliver presset til at lægge deres ferie på et bestemt tidspunkt, siger Rikke B. Ørum.

Myndigheder må rede trådene ud
Det er dog sjældent, at slagsmål om ferie udløser faglige sager, fortæller både HK Handel og Dansk Erhverv.

Hvis ikke sagerne klares i det faglige system, kan man bede Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering om at træffe afgørelser i ferietvister mellem ansatte og arbejdsgivere.

Læs også: Kendt tv-vært snupper kollegas eks

Det er tilsyneladende sjældent, at det når så vidt. Styrelsen oplyser, at der i perioden juni til december 2013 blev truffet afgørelse i ni sager.

Det har ikke været muligt at få oplyst, om der er kommet flere eller færre ferie-slagsmål, som ender på bordet hos Styrelsen.

Sen påske skaber ekstra feriekludder
Alle fastansatte har mulighed for at overføre én ferieuge til næste ferieår. Men kun hvis de selv ønsker det, og ikke fordi chefen insisterer.

Kim Jensen fra HK Handel opfordrer ansatte til at kontakte deres fagforening, hvis chefen forhindrer dem i at afvikle restferie.

- Så må man jo få opdraget den arbejdsgiver, arbejdsgivere har ingen ret til at udskyde ferie, det kan alene ske på medarbejderens initiativ, siger han.

Læs også: Fagforening ønsker folig efter fup-anklager

Aktuelt er der 17 procent, som ifølge meningsmålingen har for meget ferie til resten af ferieåret.

At påsken i år falder i april gør det ikke nemmere.

- Der er altid mange ferieønsker, som klumper sig sammen omkring påske. Og det skaber en ekstra udfordring, hvis der er mange medarbejdere, som har ferie til overs, siger Kim Jensen.

0 kommentarer
Vis kommentarer