Fandt 117.000 kr. i pengeskab på losseplads

John Erik Tveitdal gjorde store øjne, da han med vold og magt fik åbnet et kasseret pengeskab på en losseplads

22-årige  John Erik Tveitdal fandt for nylig 117.000 norske kroner i et pengeskab på genbrugspladsen i Arendal. (Foto: Norsk Gjenvinning)
22-årige John Erik Tveitdal fandt for nylig 117.000 norske kroner i et pengeskab på genbrugspladsen i Arendal. (Foto: Norsk Gjenvinning)

Maskinfører John Erik Tveitdal fik en arbejdsdag af de lidt mere indbringende, da han for nogle uger siden stødte på et pengeskab blandt metalaffaldet på genbrugspladsen i Arendal.

- Arbejdsdagen var ved at slutte, så jeg hentede gravmaskinen for at have lidt sjov på jobbet. Jeg sagde 'Tænk, hvis der ligger en million derinde' til en kollega, men jeg regnede jo ikke med, at der ville være penge i et pengeskab, som var blevet smidt ud, fortæller John Erik Tveitdal til norske VG.

Det var dog ingen nem sag for den 22-årige nordmand at få åbnet pengeskabet, så han måtte gå mere aggressivt til værks end Egon Olsen.

- Det havde været noget andet, hvis jeg havde haft dynamit, men jeg havde kun gravmaskinen, så jeg gik amok på pengeskabet, siger John Erik Tveitdal.

Efter at have brugt gravmaskinen til at slå gentagne gange på pengeskabet, røg lidt af den forrste plade af.

- Så kom jeg ind til beton, som jeg også slog hul i. Så fik jeg fat i de tykke låsecylindre og fik revet dem af, før jeg kastede pengeskabet op i luften. Da det ramte jorden, åbnede døren.

Drømte om chartertur og boblebad
I pengeskabet lå i alt 117.000 norske kroner (106.000 danske kroner), og John Erik Tveitdal overvejede kortvarigt, hvad pengene kunne bruges på.

- Jeg følte, jeg var i himlen, og tænkte, det måtte være en drøm. Jeg stod med 117.000 kroner i hånden og tænkte, at der var rigeligt til en tur sydpå og et boblebad til konen og mig. Men så løb jeg ind til chefen og lagde pengene på bordet, fortæller Tveitdal.

Pengene er nu returneret til den rette ejermand, som ikke ønsker at stå frem. John Erik står ikke umiddelbart til at modtage findeløn.

'Fortryder du, at du afleverede pengene', har VG spurgt ham.

- Det havde været dejligt at have dem selv, men ærlighed varer længst.

Han har dog også planer om at åbne det næste pengeskab, han støder ind i på lossepladsen i Arendal.

1 af 4 (Foto: Norsk Gjenvinning)
2 af 4 (Foto: Norsk Gjenvinning)
3 af 4 (Foto: Norsk Gjenvinning)
4 af 4 22-årige John Erik Tveitdal fandt for nylig 117.000 norske kroner i et pengeskab på genbrugspladsen i Arendal. (Foto: Norsk Gjenvinning)
0 kommentarer
Vis kommentarer