Tyrkisk premierminister truer Twitter igen

Premierminister i Tyrkiet Recep Tayyip Erdogan langer endnu engang ud efter det sociale medie Twitter

Tayyip Erdogan (Arkivfoto: AP)
Tayyip Erdogan (Arkivfoto: AP)

Tyrkiets premierminister siger lørdag, at han vil "gå efter" Twitter, og beskylder samtidig det sociale medie for skatteunddragelse.

Det sker, efter at Twitter og flere andre sociale medier er blevet brugt til at sprede en række opsigtvækkende historier om korruption i regeringen, som direkte involverer Recep Tayyip Erdogan.

- Twitter, YouTube og Facebook er internationale virksomheder, der er etableret for profit. Twitter er samtidig skatteunddrager. Vi vil gå efter det, siger premierministeren i et tv-interview.

Erdogans regering forbød den 20. marts adgang til flere sociale medier, hvilket skabte vrede og kritik blandt Tyrkiets Nato-allierede og internationale menneskerettighedsgrupper, der anså det som et tilbageslag for demokratiet i landet.

Den 3. april blev forbuddet mod Twitter ophævet, da en tyrkisk domstol i Ankara fastslog, at forbuddet var et brud på ytringsfriheden.

Denne dom var Recep Tayyip Erdogan selvsagt ikke tilfreds med, og lørdag kritiserer han den igen.

- Vi har overholdt rettens ord om Twitter, men jeg siger det igen: Jeg respekterer den ikke, siger han.

Premierministeren kritiserer yderligere domstolen for at være "fortaler for internationale virksomheders erhvervsret i stedet for at forsvare dets eget land".

Forbuddet mod Twitter blev i sin "ulovlige periode" omgået af mange af Tyrkiets næsten 12 millioner Twitter-brugere, der i stedet sendte tweets via sms eller ved at justere på deres computeres internet-indstillinger.

I sidste uge sagde den tyrkiske regering, at blokeringen af videodelingstjenesten YouTube vil blive fastholdt på trods af, at en domstol også her har erklæret det ugyldig.

YouTube er blevet brugt til at lække en lydfil, som tilsyneladende er en samtale mellem militærofficerer og den tyrkiske efterretningstjeneste om at skride til militær handling i nabolandet Syrien for at aflede den tyrkiske offentlighed.

0 kommentarer
Vis kommentarer