Kødædende bakterie åd min mave

Marianne var døden nær, da hun blev angrebet af livsfarlig bakterie: Lægerne reddede hendes liv, men maven ligner fortsat et bombekrater

En kvinde fra Næstved blev angrebet af en kødædende bakterie. Hun overlevede med varige kosmetiske men i maveregionen. Under den maltrakterede mave er der på grund af de manglende mavemuskler en lomme, som hun dagligt er nødt til at skrubbe med vand, sæbe og svampedræbende middel, før hun kommer pudder på for at undgå svampeinfektion. (Privatfoto)
En kvinde fra Næstved blev angrebet af en kødædende bakterie. Hun overlevede med varige kosmetiske men i maveregionen. Under den maltrakterede mave er der på grund af de manglende mavemuskler en lomme, som hun dagligt er nødt til at skrubbe med vand, sæbe og svampedræbende middel, før hun kommer pudder på for at undgå svampeinfektion. (Privatfoto)

- Den var på vej ned i mit højre ben, som jeg med nød og næppe slap for at få amputeret. Da hele min mave lå åben, var de nødt til at løfte tarmblokken ud og rense den for betændelse.

Marianne, 64, fra Næstved fortæller til Ekstra Bladet, at hun var døden nær, da hun efter en galdeblæreoperation blev angrebet af den kødædende bakterie.

Hun var blevet opereret på et privathospital i august 2004 og sendt hjem efter indgrebet. Allerede dagen efter blev hun dårlig og måtte indlægges akut på Næstved Sygehus.

Lægerne fandt 30 søer med betændelse ned langs rygraden, som de med dræn forsøgte at tømme. Intet hjalp. Bakterien blev bare ved med æde.

Jordbakterie udløste angreb
Marianne og hendes skrækslagne familie måtte selv udtrykkeligt bede lægerne på Næstved Sygehus om, at hun blev overført til Rigshospitalet. Det blev hun den 9. august 2004.

- Jeg var døende. Min næse og overlæbe var spidse, hvilket er et tegn på, at man er ved at dø. Sygeplejersken kunne se det på mig og sagde til ambulanceføreren, at vi nok skulle have lidt fart på, fortæller Marianne, der ikke har lyst til at stå frem med efternavn og billede på grund af sit job.

Se også: Bakterier åd min mave

På Rigshospitalet stod en stab på 15 mennesker klar til at redde den døende kvindes liv. De opererede på livet løs, og hun måtte i trykkammer tre gange, før den rene ilt slog dræberbakterien ihjel. Efter mødet med den kødædende bakterie var den stærkt medtagne kvinde væk fra sit job i syv måneder.

- Privathospitalet erkendte, at en jordbakterie havde udløst angrebet af den kødædende bakterie. Jeg fik 200.000 kroner, og det hele skete igennem Patientforsikringen, siger hun og tilføjer, at det er mere held end forstand, at hun i dag er i stand til at arbejde fuld tid.

Tør ikke lade sig operere
Den del af maven, som bakterien fik gjort kål på, er erstattet af hud fra lårene, og hun bliver dagligt mindet om den kødædende bakterie.Bulen, man kan se, er huden over ribbenene i højre side. Den lille sorte knop er navlen. Billedet er taget nedefra og op, og under huden kan ses den brok, der er opstået, fordi den transplanterede hud ikke er stærk nok. (Privatfoto)
Bulen, man kan se, er huden over ribbenene i højre side. Den lille sorte knop er navlen. Billedet er taget nedefra og op, og under huden kan ses den brok, der er opstået, fordi den transplanterede hud ikke er stærk nok. (Privatfoto)


Under den maltrakterede mave er der på grund af de manglende mavemuskler en lomme, som hun dagligt er nødt til at skrubbe med vand, sæbe og svampedræbende middel, før hun kommer pudder på for at undgå svampeinfektion.

Hun har heldigvis ingen smerter i dag og har takket nej til plastik-kirurgi.

- Jeg tror ikke, at jeg tør lade mig operere igen. Man kan ikke se det på mig, når jeg har tøj på - det er et rent kosmetisk problem. Og jeg er jo ikke en ung pige, der skal på stranden, siger Marianne til Ekstra Bladet.

Related contentSe også: Troede han var forkølet - ædt op af bakterier

1 af 2 (Privatfoto)
2 af 2 En kvinde fra Næstved blev angrebet af en kødædende bakterie. Hun overlevede med varige kosmetiske men i maveregionen. Under den maltrakterede mave er der på grund af de manglende mavemuskler en lomme, som hun dagligt er nødt til at skrubbe med vand, sæbe og svampedræbende middel, før hun kommer pudder på for at undgå svampeinfektion. (Privatfoto)
0 kommentarer
Vis kommentarer