Dansk toprytter beskyldt for dyremishandling

Billeder, der viser, hvad kritikere kalder dyremishandling, har fået sindene i kog hos ryttere og dyreværnsorganisationer

Billeder som dette har medført noget der ligner lynchstemning på Facebook. (PRIVATFOTO/ALTONA.tv)
Billeder som dette har medført noget der ligner lynchstemning på Facebook. (PRIVATFOTO/ALTONA.tv)

Den danske toprytter og firedobbelte vinder af DM i dressur, Andreas Helgstrand, er kommet i alvorlig modvind, efter at online hestemagasinet EPONA.tv har bragt billeder fra et privat stævne, hvor hesten Akeem Foldager viser tegn på misrøgt ved blandt andet at have en blå tunge og mærker på siden, der angiveligt kommer fra rytterens sporer.

En fotograf tog billeder af hesten til det private stævne og sendte dem siden til EPONA.tv. Billederne blev delt på Facebook, og siden har utallige mennesker i Danmark og udlandet med interesse i hestesport og dyrevelfærd delt billederne og kommet med hård kritik af den danske rytter.

Blandt andet har Dyrenes Beskyttelse lanceret en hård kritik af det, der fremgår på billederne.

- Det er særdeles beklageligt, at en førende dressurrytter som Andreas Helgstrand i den grad tilsidesætter hensynet til hesten og benytter sig af smertefulde tvangsmetoder, som det fremgår af billederne, siger dyreværnschef Jens Svenningsen fra Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

Ikke opstået på en dag
Også organisationen Hestens Værn tager afstand fra billederne.

- Vores klare opfattelse er, at disse billeder er udtryk for forkert ridning og tangerer mishandling. Det er ligeledes tydeligt, at disse skader ikke er opstået på en dag. Bemærk også hjulsporerne og stram kæde på kandaren, som ikke er tegn på korrekt ridning. Hvis det er måden man opnår topresultater på, så er man på en forkert kurs, skriver organisationen på Facebook.

Dyrenes Beskyttelse har oplyst, at Dansk Ride Forbund har bedt Den Danske Dyrlægeforening om at tage kontakt til Andreas Helgstrand for at tale med ham og undersøge hesten.

Rapport i nærmeste fremtid
Ekstra Bladet har talt med formanden for Dansk Ride Forbund, Ulf Helgstrand, der også er far til Andreas Helgstrand.

Han afviser at kommentere sagen, men han oplyser, at der i nærmeste fremtid vil ligge en rapport fra Den Danske Dyrlægeforening, som torsdag har aflagt Andreas Helgstrand besøg på baggrund af billederne. Det ventes at et resultat af besøget vil blive lagt frem i løbet af torsdagen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Andreas Helgstrand selv.

Sport og Spil EM i dyremishandling

1 af 2 En blålig tunge hos hesten Akeem Foldager har fået flere til at mene, at det er et tegn på iltmangel, og at hesten bliver kørt for hårdt. (PRIVATFOTO/ALTONA.tv)
2 af 2 Billeder som dette har medført noget der ligner lynchstemning på Facebook. (PRIVATFOTO/ALTONA.tv)
0 kommentarer
Vis kommentarer