TV: Kaj fik kræft: Snydt for 100.000 kr. på dødslejet

Har aldrig fået 100.000 kroner i erstatning for kritisk sygdom - Sydvestjysk Sygehus indbetalte pensionspengene for sent

Kaj Jensen gav Sydvestjysk Sygehus de relevante pensionsoplysninger den 23. april 2012.Men først den 7. juni overførte sygehuset penge til Kaj Jensenspensionsselskab. I mellemtiden fik han konstateret kræft og dødeefter få måneders sygdom. (Privatfoto)
Kaj Jensen gav Sydvestjysk Sygehus de relevante pensionsoplysninger den 23. april 2012.Men først den 7. juni overførte sygehuset penge til Kaj Jensenspensionsselskab. I mellemtiden fik han konstateret kræft og dødeefter få måneders sygdom. (Privatfoto)

- Jeg har ligget søvnløs om natten. Tankerne har kørt rundt, og jeg har grædt rigtig mange gange. Det her er virkelig uretfærdigt.

66-årige Inger Heidal Jensen fra Esbjerg har i snart to år forgæves kæmpet for at få udbetalt de 100.000 kroner i erstatning for 'kritisk sygdom', som hendes nu afdøde mand, Kaj Jensen, angiveligt har krav på, efter at han fik konstateret kræft.

Pengene er stadig ikke udbetalt.

Kaj er for længst død og begravet, og Inger Heidal Jensen har umiddelbart ikke råd til at kaste sig ud i en dyr retssag, selvom flere jurister har sagt til hende, at hun har en god sag.Kaj med hustruen Inger. Han døde af kræft to måneder efter at han havde fået konstateret den alvorlige sygdom. Pengene for 'kritisk sygdom' er endnu ikke dukket op. Og sagen har ikke rokket sig ud af stedet. (Privatfoto)
Kaj med hustruen Inger. Han døde af kræft to måneder efter at han havde fået konstateret den alvorlige sygdom. Pengene for 'kritisk sygdom' er endnu ikke dukket op. Og sagen har ikke rokket sig ud af stedet. (Privatfoto)


Pengene kom for sent
Meget tyder på, at det er Kaj Jensens arbejdsplads, Sydvestjysk Sygehus, der har indberettet og indbetalt pensionsbidraget for sent - og derfor vil PensionDanmark ikke udbetale de 100.000 kroner i erstatning.

- Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg har nægtet at godtgøre erstatningen på grund af den sene indbetaling og PensionDanmark vil ikke udbetale erstatningen pr. kulance. Så situationen er helt fastlåst, siger Inger Heidal Jensen, der er pensioneret folkeskolelærer.

Problemerne opstod, da Kaj Jensen skiftede arbejde og blev portør på Sydvestjysk Sygehus. Han tiltrådte stillingen den 20. februar 2012. Han modtog først sit ansættelsesbrev den 14. marts 2012. Her fik han at vide, at han skulle indsende oplysninger om sine pensions-forhold. Det gjorde han den 23. april. Men Sydvestjysk Sygehus begyndte først at indbetale pengene til PensionDanmark den 7. juni 2012 i forbindelse med den almindelige lønkørsel.

Sygehuset kunne ellers snildt have indbetalt pengene til pensionsselskabet allerede den 23. april. For ifølge PensionDanmark er der ingen krav om, at arbejdsgiveren skal indbetale i forbindelse med lønkørsler.Kaj Jensen sammen med sine elskede børnebørn Nicoline og Emilie. (Privatfoto)
Kaj Jensen sammen med sine elskede børnebørn Nicoline og Emilie. (Privatfoto)


Pludselig syg
I maj 2012 blev den ellers altid raske og rørige Kaj Jensen imidlertid ramt af kræft. Den 25. maj fik han stillet den alvorlige kræftdiagnose og allerede den 7. juli sov den 60-årige mand ind i hjemmet i Hjerting ved Esbjerg.

PensionDanmark afslår at udbetale erstatning med den begrundelse, at Kaj Jensen slet ikke var forsikret mod kritisk sygdom på grund af manglende indbetaling fra Sydvestjysk Sygehus.

' ...Din mand blev først omfattet af forsikringen ved kritiske sygdomme den 7. juni 2012, dvs. efter at hans kræftdiagnose blev stillet den 25. maj 2012,' lyder afslaget.

PensionDanmark henviser også til, at selskabet skal have modtaget indberetning om betaling af pensionsbidrag inden to lønudbetalings-perioder, hvilket Sydvestjysk Sygehus heller ikke nåede.Uddrag af brevet fra PensionDanmark til Inger Heidal Jensen. Her giver pensionsselskabet Sydvestjysk Sygehus skylden for den sene indbetaling.
Uddrag af brevet fra PensionDanmark til Inger Heidal Jensen. Her giver pensionsselskabet Sydvestjysk Sygehus skylden for den sene indbetaling.


PensionDanmark ønsker - med henvisning til tavshedspligten - ikke at udtale sig om den konkrete sag. Juridisk chef, Tue Klitgaard Christensen, PensionDanmark, har mailet nedenstående til Ekstra Bladet:

'PensionDanmark kan ikke kommentere oplysninger om medlemmer eller konkrete medlemssager.

Vi er dog bekendt med den generelle problemstilling om arbejdsgiveres manglende eller for sene indbetaling af pensionsbidrag på vegne af medlemmet. I PensionDanmark er forsikringsbetingelserne formuleret klart om denne situation.

Ved betydelig forsinkelse af arbejdsgivers indbetaling af bidrag, vil forsikringsdækninger først træde i kraft på det faktiske indbetalingstidspunkt.'

Sludder for en sladder
- Sydvestjysk Sygehus vil ikke betale de 100.000 kroner på grund af fejlen og føler sig åbenbart ikke ansvarlig. De forholder sig overhovedet ikke til, at de har indbetalt pengene for sent. Sygehuset henviser istedet til, at Region Syddanmark og Danske Regioner har gennemgået sagen. De er nået frem til, at PensionDanmark bør betale, fordi der tidligere er faldet en dom i en sag, der ligner denne i Højesteret.

- Samtidig henviser sygehuset til, at de har efterbetalt de manglende indbetalinger til pensionsselskabet. Men hvad hjælper det lige mig nu, når pengene er indbetalt for sent, spørger en ulykkelig Inger Heidal Jensen.Brev fra Sydvestjysk Sygehus til Inger Heidal Jensen. Sygehuset fralægger sig ethvert ansvar og skyder skylden på pensionsselskabet.
Brev fra Sydvestjysk Sygehus til Inger Heidal Jensen. Sygehuset fralægger sig ethvert ansvar og skyder skylden på pensionsselskabet.


Inger Heidal Jensen skrev derfor også og klagede sin nød til Carl Holst, der er formand for Region Syddanmark.

- Men her fik jeg bare en sludder for en sladder. Han opfordrede mig til at kræve pengene af pensionsselskabet. Jeg har også forsøgt at få hjælp af HK, som Kaj var medlem af gennem 44 år. Her fik jeg bevilget en times advokatbistand, men ellers vil fagforeningen ikke hjælpe, fordi Kajs ansættelsesområde på Sydvestjysk Sygehus er udenfor HK's overenskomstområde, beretter Inger Heidal Jensen.Som det fremgår af brevet til Inger Heidal Jensen, så kunne HK ikke hjælpe. Kaj Jensen var ellers medlem af fagforeningen i 44 år.
Som det fremgår af brevet til Inger Heidal Jensen, så kunne HK ikke hjælpe. Kaj Jensen var ellers medlem af fagforeningen i 44 år.


Inger Heidal Jensen har også forsøgt at få økonomisk hjælp til at gennemføre en retssag mod Sydvestjysk Sygehus og PensionDanmark gennem sin retshjælpsdækning. Men den vil ikke dække forhold, der har med erhvervsforhold at gøre.

Se også: Forbrugerrådet: Det er meget utrygt

Sagen har tæret på mig
- Jeg har talt med en advokat om sagen. Advokaten siger, at vi har en god chance for at vinde. Men at der altid er en vis risiko for at tabe og at omkostningerne nemt kan løbe op i mere end 100.000 kroner. Det har jeg jo slet ikke råd til.

Denne sag har tæret utrolig meget på mig. Først skulle jeg forholde mig til Kajs meget hurtige og helt uventede død. Han løb marathon og var sund og rask. Han fejlede aldrig noget, og pludselig er han så død i løbet af et par måneder.

Samtidig kommer alt det her med erstatningen. Der har været perioder, hvor jeg har været ved at opgive det hele.

Jeg synes, at det er dybt uretfærdigt. Kaj var et udpræget ordensmenneske. Samme dag, som han døde, havde han travlt med at ordne de sidste økonomiske forhold. Det lå ham meget på sinde, at jeg kunne blive i huset, og at jeg var økonomisk sikret.

Det er dybt urimeligt, at han har fået sådan en behandling af både pensionsselskab, sygehus og sin fagforening, lyder det fra Inger Heidal Jensen.Kaj Jensens sidste hvilested på kirkegården ved Hjerting Kirke. Gravfreden har endnu ikke indfundet sig. (Foto: Claus Jessen)
Kaj Jensens sidste hvilested på kirkegården ved Hjerting Kirke. Gravfreden har endnu ikke indfundet sig. (Foto: Claus Jessen)


0 kommentarer
Vis kommentarer