Ingen aktivitetet for vuggestue-børn efter kl. 12

Ny undersøgelse: Aktiviteterne i danske vuggestuer er voldsomt aftagende efter frokost

Eftermiddagene er begivenhedsfattige for de mindste i mange af landets vuggestuer.

Det billede tegner en rundspørge foretaget af Politiken Research i 651 vuggestuer fordelt på 90 kommuner.

Mens 94 procent af institutionerne svarer, at der i "meget høj" eller "høj" grad er planlagt aktiviteter for de 0-3-årige om formiddagen, er det tal mere end halveret om eftermiddagen.

Her har under halvdelen af daginstitutionerne en "meget høj" eller "høj" grad af planlagte aktiviteter som sang, leg og læring, mens hver tredje institution angiver graden af planlagt aktivitet som ’"lav" eller "meget lav", når frokosten er indtaget.

Det skriver Politiken Søndag.

Tendensen i rundspørgen afspejler det, som landets forældre oplever i daginstitutionerne, når de henter deres børn om eftermiddagen, fortæller formanden for Forældres Landsorganisation (Fola), Dorthe Boe Danbjørg.

- Der er altså nogle oplagte muligheder for udvikling og læring i løbet af dagen, som går af fløjten. Hele dagen rummer jo muligheder. Også mellem 15 og 17. Der bliver det lidt opbevaring eller "nu venter vi bare på, forældrene kommer", siger hun til Politiken.

I rundspørgen forklarer flere vuggestueledere, at de gerne vil bruge eftermiddagene til sangleg og læring, men at de ikke har hænder til det.

På Institut for Uddannelse og Pædagogik ved Aarhus Universitet har professor Stig Broström forsket i vuggestuebørns udvikling.

Han understreger, at det er vigtigt, at der er nok voksne i daginstitutionerne og kalder det derfor "stærkt bekymrende", hvis eftermiddagene bliver brugt på "brandslukning", hvor der kun bliver holdt øje med, at ingen slår sig.

Formand for Kommunernes Landsforenings børne- og kulturudvalg, Anna Mee Allerslev (R), fortæller, at oplysningerne er nye for hende.

- Jeg kender ikke den konkrete grund til den lave aktivitet om eftermiddagen, men jeg er enig i, at det er et problem, som vi skal se på, hun til Politiken.

0 kommentarer
Vis kommentarer