Tusindvis vil løbe maraton i Boston

Boston gør klar til første maraton efter terrorangreb for et år siden. Over 35.000 løbere stiller op

Når maratonløbet i Boston i USA finder sted mandag, vil det være omgivet af enorme sikkerhedsforanstaltninger.

Begivenheden kommer, efter at Bostons maratonløb 2013 blev ramt af et terrorangreb, der dræbte tre mennesker og sårede flere end 260.

Deval Patrick, guvernør i delstaten Massachusetts, siger, at det vil være sikkert at afholde løbet.

- Vi er meget på tæerne. Vi er forberedt, og vi forsikrer folk om - så meget som vi kan - at det bliver en sjov og sikker dag for alle, siger han til tv-stationen CBS.

Der er udstationeret 3500 politifolk for at passe på.

Det er mere end dobbelt så mange som for et år siden, og desuden er der medlemmer af omkring 60 forskellige lokale og føderale sikkerhedsorganisationer til at holde øje med, om der sker noget mistænkeligt.

35.660 løbere har meldt sig til maratonløbet i Bosnon 2014, og det er tæt på rekord.

Arrangørerne regner med, at der kommer en million tilskuere på ruten, og de ventes at møde op for at vise terror trods og ære ofrene og de overlevende fra angrebet.

Forholdsreglerne på stedet er skærpet. Der er forbud mod at medbringe tasker ved løbets start, langs ruten og ved mållinjen.

Tsarnaev-brødrene, der er de formodede gerningsmænd til attentatet for et år siden, skjulte angiveligt sprængstof i rygsække, som blev bragt til sprængning.

De to brødre blev i løbet af et par dage identificeret som gerningsmændene via vidner og tusindvis af videooptagelser og fotos.

Den 26-årige Tamerlan Tsarnaev blev skudt af politiet den 19. april efter at have dræbt en politimand. Hans bror Dzhokhar, der nu er 20, blev anholdt og er anklaget i sagen.

Han står over for 30 anklager.

Pressen er også talstærkt til stede for at rapportere om løbet. Flere end 300 forskellige medier og 1800 journalister vil dække maratonløbet, siger arrangørerne.

0 kommentarer
Vis kommentarer