Monica Lewinsky-mail fjernet fra Clinton-arkiv

Offentliggørelse af historisk Bill Clinton-arkiv har udeladt mail fra Monica Lewinsky

Hillary Clinton stålfast ved sin mands side under skandale-sagen om hans forhold til studentermedhjælperen Monica Lewinsky. (Foto: AP)
Hillary Clinton stålfast ved sin mands side under skandale-sagen om hans forhold til studentermedhjælperen Monica Lewinsky. (Foto: AP)

Det er 20 år siden. Alligevel er den gamle affære mellem studentermedhjælperen Monica Lewinsky og USA's dengang øverste 'boss' Bill Clinton fortsat for penible for den tidligere præsident.

Det afslører nye dokumenter fra De Nationale Arkiver omkring Clintons præsident-periode. Eller mangel på samme vel at mærke.

Se også: Monica Lewinsky forfører Bill Clinton på båndoptagelseSe også: Lewinsky: Fed, forladt og frustreret

For privat mail
For af de dokumenter, der i løbet af foråret lovligt er blevet frigivet efter hidtil at have været hemmeligholdt i en 'fortroligheds-periode', er nemlig udeladt et dokument.

Det drejer sig om en mail afsendt af den unge Lewinsky fra sin arbejdsplads i Pentagon, hvortil hun blev forflyttet i april 1996, endnu før affæren med Bill Clinton blev en offentlig skandale.

Dokumentet, der er fire sider langt, er ifølge arkivet udeladt grundet 'private årsager'. Ifølge den omtalte kode, som det hemmelige dokument har fået, ville en offentliggørelse ifølge abcnews.go heraf nemlig medføre 'et betydeligt og uberettiget brud på privatlivets fred'.

Se også: Hillary ville forlade Clinton Hillary ville forlade Clinton

Lægejournal hemmeligholdt
Mailen, som Monica Lewinsky sendte afsted fra adressen mlewinsk@pagate.pa.osd.mil til sin veninde og chef i Det Hvide Hus Ashley Raines, til hvem det senere kom frem, at hun havde betroet sig om affæren, er dateret den 22. oktober 1997. Det er blot få måneder før, at det knap så velansete forhold i januar 1998 nåede udenfor Det Ovale Værelse og til resten af verden.

Hvad mailen indenholder vides ikke, men den er tilført emnet: Lægejournal.

De historiske dokumenter om Clintons præsident-periode er bid for bid blevet offentliggjort siden februar. Indtil videre er omkring 2.500 siders dokumenter blevet offentliggjort og bliver nidkært gennemgået fra flere parter - journalister og politiske parter - ikke mindst på grund af Hilly Clintons påståede præsidentkanidatur i 2016.

1 af 3 Parret, som indledte en affære i 1997. (Foto: AP)
2 af 3 Verdens mest omtalte studentermedhjælper Monica Lewinsky. Nu igen på manges læber som flere dokumenter fra Clinton-æraen slipper ud. (Foto: AP)
3 af 3 Hillary Clinton stålfast ved sin mands side under skandale-sagen om hans forhold til studentermedhjælperen Monica Lewinsky. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer