Kræver ukrainsk oprører udleveret fra Danmark

Ukrainske organisation beder i et åbent brev Danmark om at udvise den prorussiske oprørsleder VP

En bil står i flammer under det blodige sammenstød natten til skærtorsdag i den ukrainske by Mariupol. VP beskyldes for at have organiseret overfaldet på militærforlægningen. (Foto: AP)
En bil står i flammer under det blodige sammenstød natten til skærtorsdag i den ukrainske by Mariupol. VP beskyldes for at have organiseret overfaldet på militærforlægningen. (Foto: AP)

KIJEV (Ekstra Bladet): En uafhængig ukrainske organisation, Antikor, der arbejder med at bekæmpe korruption i Ukraine, beder i et åbent brev Danmark om at udvise den prorussiske oprørsleder VP og indefryse hans konti.

Ekstra Bladet beskrev langfredag, hvordan den 56-årige VP ifølge lndenrigsministeriet i Kijev mistænkes for at være bagmanden for en prorussisk bandes stormløb på en ukrainsk militærforlægning i byen Mariupol natten til skærtorsdag. Det fremgik samtidig, at VP bor i Danmark.

Se også: Ukraine: Mand fra Danmark bag blodigt angreb

Angrebet med blandt andet benzinbomber endte i en ildkamp, der kostede tre pro-russiske separatister livet og sårede 12.

- Kære borgere i Danmark! En borger i jeres land finansierer i øjeblikket terrorangreb i Luhansk-regionen i Ukraine og medlemmer af hans bande angriber ukrainske sikkerhedstjenester og militæret, skriver Antikor i brevet.

SE BREVET HER.

Organisationen er en sammenslutning af advokater, politiske aktivister og forretningsfolk. Foreningen opfordrer danske borgere og myndigheder til at gribe ind overfor den mistænkte V.P.

- Vi beder jer om at fratage ham retten til at bo i Danmark og fastfryse hans konti, fordi han bevidst organiserer og finansierer terrorangreb i vores land med henblik på at starte en borgerkrig.

VP menes siden 1990'erne at have haft forbindelse til organiseret kriminalitet i Ukraine.

Det har ikke været muligt for Ekstra Bladet at efterprøve oplysningerne fra det ukrainske indenrigsministerium om VP's forbindelse til angrebet.

Det kan heller ikke fastslås, om V.P har opholdstilladelse her i landet, eller hvad hans præcise tilknytning er til Danmark.

Ekstra Bladet har været i kontakt med PET, Politiets efterretningstjeneste, Men PET vil hverken be- eller afkræfte oplysninger om den mistænkte.

- Vi siger aldrig noget om enkeltpersoner, lyder svaret.

0 kommentarer
Vis kommentarer