Ukraines præsident vil genoptage antiterror-operation

Ukraines præsident sætter sikkerhedstjenesten til at genoptage antiterroraktion i det østlige Ukraine

Ukraines fungerende præsident, Oleksandr Turtjynov, vil genoptage landets antiterror-operation mod oprørere i det østlige Ukraine, efter at blandt andet en lokalpolitiker er fundet død nær byen Slavjansk.

Ukraines sikkerhedsstyrker har stort set suspenderet den antiterror-operation, der blev sat i værk som svar på prorussiske separatisters overtagelse af flere østukrainske byer. Efter aftale med Moskva sidste uge blev operationen indstillet for at deeskalere krisen.

I en skriftlig udtalelse siger Oleksandr Turtjynov, at "brutalt torterede" lig er blevet fundet tæt på Slavjansk, der er kontrolleret af prorussiske separatister.

Et af ligene er angiveligt politikeren Volodymyr Rybak fra Turtjynovs parti. Han blev for nylig bortført af "terrorister".

- Disse kriminelle handlinger bliver udført med fuld opbakning og støtte fra Rusland, siger Turtjynov.

- Derfor beder jeg sikkerhedstjenesten om at genoptage og udføre effektive antiterror-initiativer for at beskytte de civile ukrainere i det østlige Ukraine mod terrorister, siger han.

I alt blev der fundet to lig med tegn på tortur.

Udmeldingen fra Oleksandr Turtjynov kommer få timer efter, at USA's vicepræsident, Joe Biden, har forladt landet efter et besøg.

Under sit besøg opfordrede Biden Rusland til aktivt at gøre noget ved krisen i Ukraine. Ellers kan flere sanktioner mod russere komme på tale.

Samtidig slog vicepræsidenten fast, at "tiden er kort", hvis Rusland skal få militante prorussiske grupper til at overgive sig i den østlige del af Ukraine.

0 kommentarer
Vis kommentarer