FOA-formand: Horribelt at diskriminere ældre jobansøgere

Mange offentlige ledere diskriminerer ulovligt ældre jobansøgere. Det skal politikerne få stoppet, mener FOA

Dennis Kristensen opfordrer regeringen til at få stoppet diskriminationen af ældre jobansøgere. (Foto: Jens Dresling)
Dennis Kristensen opfordrer regeringen til at få stoppet diskriminationen af ældre jobansøgere. (Foto: Jens Dresling)

Den er helt gal, når hver fjerde chef indenfor det sociale område i det offentlige indrømmer, at ansøgninger fra jobansøgere på 60 år eller mere ryger direkte ud. Alternativt skal ansøgeren i hvert fald have bedre kvalifikationer end yngre ansøgere for overhovedet at komme i betragtning.

Det siger forbundsformand Dennis Kristensen fra FOA som reaktion på en undersøgelse, som analyseinstituttet Voxmeter har lavet for Ugebrevet A4.

Undersøgelsen viser, at hver sjette chef kaster seniorers jobansøgninger direkte i papirkurven eller kun vil overveje ældre ansøgere, hvis de er bedre kvalificerede end yngre.

Se også: Disse ansøgninger ryger direkte i nej-bunken EPN: Disse ansøgninger ryger direkte i nej-bunken

Men chancen for at få et job er altså endnu dårligere indenfor det offentlige.

- Man ved godt, at mange arbejdsgivere gerne så 25-årige ansatte med 30 års erfaring. Men at hver fjerde leder på det sociale område laver ulovlig forskelsbehandling er horribelt, siger Dennis Kristensen, forbundsformand for Forbundet af Offentligt Ansatte (FOA) til Ritzau.

- Samtidig er det helt urimeligt, når vi har bombarderet det såkaldte grå guld med budskabet om, at de skal blive længere på arbejdsmarkedet og samtidig forringet efterlønsordningen.

Se også: Jobansøgere får skod-afslag

- Så dur det altså ikke, hvis cheferne i virkeligheden ikke ønsker at fastholde de ældre eller tage nye ind, siger Dennis Kristensen.

Han peger på, at ansvaret for at løse problemet ligger flere steder.

- Først og fremmest skal de egentlige arbejdsgivere i det offentlige, nemlig kommunal- og regionspolitikerne, gøre det helt klart for deres ledere, at man ikke som skatteyderbetalt offentlig leder må diskriminere på grund af alder, siger han.

- Dertil skal vi også tydeliggøre overfor medarbejderrepræsentanter i ansættelsesudvalg, at de heller ikke må falde i samme grøft og støtte en rutinemæssig afvisning af kvalificerede ansøgere, bare fordi de er 60 år eller mere, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer