Deres ben blev sprængt væk - nu har de gennemført maraton

Brødrene Norden mistede hver et ben under Boston Marathon sidste år. Nu har de gennemført ruten

Brødrene Norden få meter før målstregen, et år efter at Boston-bomberne sprængte deres ene ben væk. (Foto: AP)
Brødrene Norden få meter før målstregen, et år efter at Boston-bomberne sprængte deres ene ben væk. (Foto: AP)

NEW YORK, USA (Ekstra Bladet): Det er ikke tiden, man skal kigge på. Men den bunke af følelsesmæssige og benhårde kilometer de har lagt bag sig. Bogstavelig talt.

For brødrene Paul og J.P. Norden er ruten ved dette års Boston Marathon noget helt særligt. Sidste år stod de ved sidelinjen til maratonløbet og heppede på nogle venner, da de blev ofre for de to bomber, der gik af meget tæt på målstregen.

Begge brødre mistede - ligesom mange andre ofre - deres højre ben, da læger måtte amputere deres kropsdel fra knæet og ned.

Siden har de kæmpet sig tilbage til livet og til troen på at kunne få en normal hverdag igen.

På årsdagen for terrorbomberne, i tirsdags, markerede de dagen på deres helt egen måde og tog personlig revanche over to andre brødre - terroristerne Dzhokhar og Tamerlan Tsarnaev, som stod bag terrorangrebet.

- Vi har haft så meget støtte fra alle. På et tidspunkt var det den værste dag i vores liv og andre gange har det været den bedste, forklarede J.P. Norden, før han tog det første maraton-skridt.

Se dem starte deres maraton-rute her

Ved startlinjen holdt familien et minuts stilhed, før de ellers stærkt bevægede indledte ruten i shorts - for at vise de stålben, som nu skal bære dem resten af livet.

- Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle komme til at gå igen, efter hvad der skete sidste år, lød det fra bror Paul.

Ud over den personlige triumf ved at gennemføre ruten, en uge før 36.000 løbeglade mennesker i dag tilbagelægger den i et lidt hurtigere tempo, gik de også for at få økonomisk opbakning til deres fond 'Ben for Livet'. Indsamlingen vil sørge for at begge Norden Brødre fortsat kan få den fornødne behandling og benproteser, som de har behov for.

Se dem nå over målstregen her

Støttet undervejs af venner, familie og borgere sluttede de omkring ni timer senere maratonruten og kunne sammen krydse målstregen ved hjælp af deres benproteser.

Dagen i dag - hvor maratonløbet igen bliver skudt i gang - skal brødrene Norden bruge i selskab med familien.

1 af 5 
2 af 5 
3 af 5 
4 af 5 
5 af 5 Brødrene Norden få meter før målstregen, et år efter at Boston-bomberne sprængte deres ene ben væk. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer