Vaskebjørn fanget på vildtkamera i Sønderjylland

En vaskebjørn og en hjort blev fanget på et vildtkamera af Henrik Grosbøl i Sønderjylland

Her er den lille vaskebjørn i nærkontakt med en hjort, fanget på et vildtkamera i Sønderjylland. (Privatfoto)
Her er den lille vaskebjørn i nærkontakt med en hjort, fanget på et vildtkamera i Sønderjylland. (Privatfoto)

Hjælp os: Har du en vaskebjørn, der er stukket af hjemmefra? Send os en mail på 1224@eb.dk eller sms 1224 (alm. takst)

En stille stund mellem en vaskebjørn og en hjort, er blevet foreviget af Henrik Grosbøls vildtkamera i Sønderjylland. Hvad dyrene tænker er svært at vide, men hjorten ser ihvertfald interesseret på den dunede vaskebjørn. Billedet blev taget lidt før kl 21 den 10. april af det vildtkamera som Henrik Grosbøl havde stillet op i sine forældres have.

- Det er lidt sjovt. Jeg har aldrig observeret vaskebjørne der på vores marker eller i nærheden. Jeg tømmer kameraet hver 14. dag. Der må jeg nok sige, jeg fik lidt af et chok, siger Henrik Grosbøl.

Se også: Frygt for invasion: Vaskebjørn set i Norge, Sverige OG Danmark

Billedet blev taget ved forældrenes gård i Gram i Sønderjylland, og han troede først, at der var tale om en mårhund, der også findes i området, inden en af hans jagtkammerater skrev på facebook, hvor han havde lagt billedet, at det altså var en vaskebjørn.

Og de findes altså også i Sønderjylland. Det oplyser vildtkonsulent Klaus Sloth til Ekstra Bladet, der dækker den østlige del af Sønderjylland.

Se også: Død vaskebjørn skaber uro i Sverige

- Vi har set vaskebjørne. Det sker af og til. Men jeg tror hver gang, det drejer sig om vaskebjørne, som er stukket af fra fangenskab. Det er jeg ret sikker på, lyder det fra Klaus Sloth.

Han fortæller, at de hvert år har observationer af vaskebjørne, der bliver fanget og aflivet. Hvert år ligger niveauet efterhånden på fem-ti stykker i den østlige del af Sønderjylland. Han dækker ikke selv den vestlige del af Sønderjylland.

Se også: TV: Arrig vaskebjørn befriet fra pigtrådshegn

- På Als tror jeg, der blev taget tre sidste år. Og ved Broager blev der taget to-tre stykker året før, og det var nogle, der var stukket af. Nogle er på stroppetur, de er ret ferme, det er små bjørne, de er gode til at lukke sig selv ud, og så stikker de af. Hvis folk ikke er gode nok til at passe på dem, lukker de sig selv ud, siger han.

Han mener ikke, at de yngler i området, men de er heller ikke ønsket i Danmark, da der er tale om en invasiv art. De er relativt lette at fange.

Se også: Mystisk dyreart er dukket op i Danmark

- Vi ønsker den ikke i den danske natur, den er ikke hjemmehørende her. Hvis man ikke selv er jæger, så tag kontakt til den lokale jæger. Vi er meget interesseret i at få dem væk. Det er små rovdyr, de tømmer reder og hvad de kan falde over af spiselige ting, siger Klaus Sloth.

En vaskebjørn vejer tre til fem kilo, oplyser vildtkonsulenten.

0 kommentarer
Vis kommentarer