Stephen skrev sine sidste ord: Nu har han det bedre

Ny Facebook-opdatering fra kræftramte Stephen Sutton, som ellers sagde farvel og tak til sine følgere for to dage siden

Stephen Sutton lagde dette billede på Facebook for to dage siden, da han troede, han ikke havde mere tid tilbage. Nu har han det bedre. (Privatfoto)
Stephen Sutton lagde dette billede på Facebook for to dage siden, da han troede, han ikke havde mere tid tilbage. Nu har han det bedre. (Privatfoto)

- Hej allesammen, det er Stephen her - jeg er stadig i live og kæmper!!!

Sådan indleder den kræftsyge Stephen Sutton en lang statusopdatering på Facebook - to dage efter, at han sagde sit sidste farvel med ordene: 'Det er det sidste, I hører fra mig'.

Den 19-årige britte var på det tidspunkt helt overbevist om, at han ikke havde mere tid tilbage og takkede derfor alle de mennesker - flere end 274.000 - som på Facebook har fulgt hans ulige kamp mod kræften.

Se også: 19-årige Stephen på dødslejet: Det sidste I hører fra mig

I den seneste opdatering, som er skrevet kort efter klokken 12.30 dansk tid, lyder det noget anderledes.

- Gennem hele min rejse har jeg været realistisk omkring min situation, og da jeg skrev min sidste opdatering, troede jeg helt oprigtigt, at jeg var færdig. Men hey, jeg er her stadig, lyder det fra den 19-årige englænder.

Uventet bedring
Grunden til, at han troede, at han var nået til vejs ende, var, at hans ene lunge søndag kollapsede, forklarer han.

- Jeg havde et lægeteam omkring mig og var ikke langt fra at forlade jer allesammen. Jeg overlevede, men dagen efter vågnede jeg op og følte mig meget svag - min bekymring var, at jeg bare ville blive dårligere, skriver han og fortsætter:

- Men derfra kom jeg temmelig uventet i bedring. En læge sagde til mig, at mine medicinske tilstand, og hvordan jeg havde det, ikke rigtig passede sammen. Fremgangen har siden være stabil.

Er i højt humør
Stephen Sutton, der fik en kræftdiagnose som 15-årig, understreger dog samtidig, at han fortsat er i en særdeles sårbar situation, hvor det er begrænset, hvad han kan gøre, fordi han er bundet til en oxygenmaske.

- Men jeg er i højt humør og velsignet over at have så meget kærlighed og støtte omkring mig, lyder det fra den unge englænder, der fik sin dødsdom som 17-årig.

Stephen Sutton, før sygdommen for alvor satte sit præg på hans udseende. (Privatfoto)
Stephen Sutton, før sygdommen for alvor satte sit præg på hans udseende. (Privatfoto)


Har indsamlet ni millioner
Siden har han kæmpet en brav kamp og har blandt andet startet en indsamling på nettet, der skal hjælpe andre kræftpatienter. Indsamlingen har for nylig rundet en million pund - mere end ni millioner danske kroner.

- Planen er at tage tingene fra dag til dag. Bare fortsætte, som jeg altid har gjort. Jeg vil prøve at opdatere, når jeg kan, men mit helbred og at forblive i live er selvfølgelig min førsteprioritet lige nu. Kampen er meget krævende fysisk og psykisk, men jeg er glad - og det er det vigtigste, afslutter han.

Du kan blandt andet følge Stephens kamp mod kræften på Facebook og Twitter.

0 kommentarer
Vis kommentarer