Efterlyses via Interpol: Skolepiger blev hellige krigere

To teenage piger fra Østrig, der er taget ned til krigen i Syrien, efterlyses nu via Interpol

To teenage piger fra Østrig, der er taget ned til krigen i Syrien, efterlyses nu via Interpol.
To teenage piger fra Østrig, der er taget ned til krigen i Syrien, efterlyses nu via Interpol.

Lige nu gennemlever to forældrepar fra Østrig enhver far og mors værste mareridt.

Deres to teenagedøtre har været forsvundet siden den 10.april, og de østrigske myndigheder frygter, at pigerne er taget til Syrien for at deltage i borgerkrigen.

Forældrene til Sabina Selimovic på 15 år og til den et år ældre Samra Kesinovic deler dermed skæbne med flere danske forældre, der lever i uvished om deres børn stadig er i live efter at være taget ned til krigen i Syrien.

Blandt dem er familierne til den 21-årige aarhusianske konvertit VK, der af diverse jihad-hjemmesider blev meldt dræbt under kamp i marts måned, og forældrene til en 22-årig velfungerende studine med somaliske rødder fra Aarhus V. Hun rejste til Syrien kort før jul sidste år og har ikke har givet livstegn fra sig siden 27. december.

Se også: Danske kvinder er draget i hellig krig

De østrigske myndigheder har i jagten på Sabina og Samra nu bedt Interpol om hjælp til at finde dem.

Da pigerne forsvandt efterlod de i følge den østrigske avis Krone Zeitung afskedsbreve til forældrene med ordene:

- Vi er taget til Syrien for at kæmpe for Islam. Vi ses i Paradis.

Siden da har pigerne kun postet få livstegn på de sociale medier, hvor de skriver, at de har planer om, at blive gift for at blive hellige krigere og, at døden er deres mål.

Faderen til den 15-årig Sabina beder indtrængende offentligheden om hjælp:

- Vi er desperate Vi beder alle mennesker om at hjælpe med at finde vores piger. Hver lille information kan være behjælpelig, siger Sabit Selimovic til Krone Zeitung.

I Interpols efterlysning kan man tydeligt se, at de to teenagere har gennemgået en makaber forvandling. Fra at være ’normale’ skoleelver poserer den ene nu pludselig foran et sort Jihad-flag, som er det, de radikaliserede syriske oprørsgrupper kæmper under.

Og årsagen til de to pigers pludselige forvandling, minder meget om den, man også har set herhjemme. I følge forældrene til Sabina og Samra begyndte de to piger kort før deres forsvinden at komme i en lokal moske, der ledes af den radikale imam Ebu Tejma.

En tilsvarende ’hjernevask’ er også sket i Danmark. Østjyllands Politi har tidligere meldt ud, at 22 ud af de 27 unge aarhusianere, som menes at være rejst til Syrien, forinden havde haft deres gang i en kontroversiel moske på Grimhøjvej.

Se også: Politi advarer mod kontroversiel moské

Heriblandt den føromtalte 21-årige konvertit V.K. og den 22-årige studine.

Se også: Ung aarhusianer dræbt i jihad

Læs mere i Ekstra Bladet søndag.

1 af 5 15-årge Sabina Selimovic begyndte kort før hun rejste til Syrien at komme i den lokale moske, og det fik hende til fuldstændig at ændre karakter.
2 af 5 
3 af 5 16-årige Samra Kesinovic har efter sin forsvinden postet dette billede på de sociale medier, hvor hun poserer foran et sort jiahad-flag, der bruges af de mest ekstreme syriske oprørsgrupper.
4 af 5 Samra Kesinovic
5 af 5 To teenage piger fra Østrig, der er taget ned til krigen i Syrien, efterlyses nu via Interpol.
0 kommentarer
Vis kommentarer