Bella Sky retter ind: Kvindeafdeling lukker indenfor 24 timer

Københavnsk hotel vil rette sig efter dom, der forbyder en etage kun for kvinder

(Foto: Finn Heidelberg)
(Foto: Finn Heidelberg)

- Helt grundlæggende mener vi, at det er en bagatelsag.

Sådan lyder det fra direktør på Bella Sky Comwell Hotel, Allan Agerholm, efter at Østre Landsret fredag har afgjort, at 20 hotelværelser udelukkende forbeholdt kvinder er i strid med ligestillingsloven.

- Vi er overraskede over det her. Vi var overbeviste om, at man havde lov til at lave nogle produkter, der var målrettede bestemte segmenter på markedet, men det må man så ikke på denne her måde, siger Allan Agerholm til Ritzau.

Han oplyser dog samtidig, at hotellet har i sinde at rette sig efter dommen, og at afdelingen kun for kvinder vil blive nedlagt inden for 24 timer. Derefter kan mænd også booke værelser i den omstridte afdeling, som dog begholder sit navn.

Se også: Hotel dømt: Ulovligt med værelser kun for kvinder

Han fortæller videre, at kvindeetagen fra starten har været en markedsføringsteknik.

- Vi er jo en forretning, siger han og tilføjer, at interessen for kvindeetagen har været 'en smule højere' end på resten af hotellet.

I dommen fra landsretten lyder det, at Bella Donna-etagen, der ligger på hotellets 17. etage i et af de to karakteristiske tårne, er direkte i strid med ligestillingsloven.

Tidligere - i 2011 - har Ligebehandlingsnævnet fastslået det samme, men det fik ikke hotellet til at rette ind, og derfor endte sagen i landsretten.

- Det er udtryk for en stærkt provokerende og dæmoniserende holdning til mænd, at de er udelukket fra kvindeetagen, fordi nogle kvinder er utrygge ved mænd, lød det dengang fra den mandlige klager, skriver Politiken.

Mænd risikerer dårligere udsigt
I landsrettens begrundelse lyder det blandt, at mænd grundet forbudet på Bella Donna-etagen risikerer ikke at kunne få et værelse, hvis der er fuldt booket på resten af hotellet, ligesom mandlige gæster risikerer en dårligere udsigt.

- Der foreligger direkte forskelsbehandling på grund af køn, idet mænd ikke har mulighed for at få adgang til Bella Donna-etagen, og som følge heraf er afskåret fra at leje et værelse og bo på etagen - også for eksempel hvis en mand ønsker at leje et værelse i en situation, hvor alle værelser på hotellets øvrige etager med tilsvarende udsigt som på 17. etage er optaget, og der samtidig er ledige værelser på Bella Donna-etagen, mener to af dommerne i sagen.

Et argument, der i høj grad hører hjemme i småtingsafdelingen, mener Allan Agerholm.

Se også: Nævn vil lukke kvindeetage på design-hotel

- Det argument, synes jeg, hører hjemme i småtingsafdelingen, for vi diskriminerer ikke mod det mandlige køn som sådan ved at have 20 værelser ud af 812, der er til kvinder. Det burde ikke føre til en retssag, siger Allan Agerholm.

- Men jeg er ikke jurist, så jeg respekterer jo dommernes afgørelse. De følger den lov, der er. Men det er jo dagligdag, at der aldrig er garanti for en bestemt udsigt, hvis ens foretrukne værelse er booket, siger hoteldirektøren.

Allan Agerholm understreger, at hotellet ikke har tænkt sig at prøve at bringe sagen videre til Højesteret.

- Den sag har brugt rigeligt af vores og det offentliges ressourcer, lyder det.

0 kommentarer
Vis kommentarer