Dansker savnes under OSCE-mission i Ukraine

Forsvaret har ikke kontakt til dansk observatør, der er forsvundet i Ukraine som del af OSCE-mission

En talsmand for Tysklands forsvarsministerium oplyser, at Tyskland ikke kan få kontakt til en gruppe OSCE-observatører i det østlige Ukraine, hvor der er en dansker i blandt.

- På nuværende tidspunkt kan vi ikke komme i kontakt med dem. Det er uklart, hvad grunden er, siger en talsmand for ministeriet.

Forsvaret har ikke kontakt til den dansker, der er en del af missionen, oplyser Forsvarskommandoen til Ritzau.

Den danske observatør er normalt i kontakt med Forsvaret hver dag per sms, men man har ikke hørt fra ham siden fredag morgen trods gentagne forsøg, hvilket betegnes som "usædvanligt".

- Det er en lille gruppe, som består af en dansker, en polak, en tjekker og en svensker samt tre tyske soldater og en tysk tolk. Gruppen befinder sig i Ukraine, hvor den er ledet af Tyskland. Det er derfor beskeden kommer fra det tyske forsvarsministerium, oplyser pressechefen for OSCE til Ekstra Bladet.<br /><br /><p>Gruppen er på mission i byen Slavjansk, der er under prorussiske separatisters kontrol. Ukrainsk militær har fredag blokeret byen.</p><p>Målet med blokaden er at "blokere for terroristerne i Slavjansk og forhindre civile tab", sagde en talsmand for Ukraines fungerende præsident, Oleksandr Turtjynov.</p><p>OSCE er i Ukraine for at støtte landet i at implementere tiltagene fra Geneve-aftalen, der har til hensigt at nedtrappe Ukraine-konflikten.</p><p>Forsvarsminister Nicolai Wammen (S) er stærkt bekymret.</p><p>- Det er stærkt bekymrende, at vi ikke har kunnet få kontakt til den danske, militære observatør, der indgår i OSCE's inspektionsgruppe, og at meget tyder på, at gruppen er blevet tilbageholdt, siger Nicolai Wammen.</p><p>Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, har i en telefonsamtale med sin tyske udenrigsministerkollega, Frank-Walter Steinmeier, sagt, at volden i Ukraine skal stoppes.</p><p>Det drejer sig særligt om "brugen af (den ukrainske) hær og bevæbnede, radikale nationalister i det sydøstlige Ukraine," skriver det russiske udenrigsministerium i en erklæring.</p>
0 kommentarer
Vis kommentarer