19-årige Stephen på dødslejet: Det sidste I hører fra mig

Tusinder har fulgt Stephen Suttons kamp mod kræften på Facebook - nu er kræfterne sluppet op

Tommelfingeren op. Til det sidste har Stephen forsøgt atholde humøret oppe. (Foto: Facebook)
Tommelfingeren op. Til det sidste har Stephen forsøgt atholde humøret oppe. (Foto: Facebook)

'Det er så det sidste, I hører fra mig. Men livet har været godt. Rigtig godt.'

Med denne sidste opdatering på Facebook, har den 19-årige englænder Stephen Sutton sagt farvel til de tusindvis af venner på Facebook, som gennem de seneste år har fulgt den unge mands kamp mod en uhelbredelig kræftsygdom i tyktarmen.

Med et foto fra sygesengen, hvor Stephen vender tommelfingeren op, beretter han helt usentimentalt - men alligevel gribende - om at han nu forbereder sig på at dø.

- Jeg får ilt og min ene lunge er klappet sammen. Dette bliver min sidste opdatering. De næste opdateringer vil komme fra min familie, skriver Stephen.

Kræft som 15-årig
Den unge mand fik kræft som femten-årig, og to år senere gav lægerne ham den tunge besked: Du bliver aldrig rask.

For halvandet år siden besluttede Stephen at fortælle om sin sygdom og vejen mod døden på Facebook. Samtidig startede han en indsamling på Internettet, som skal hjælpe andre kræft-patienter. Indtil nu har han samlet næsten seks millioner danske kroner ind. Selv håbede han i begyndelsen på at nå cirka 100.000 kroner.

Tilgiv mig
I sit sidste farvel på Facebook skriver han også: Ind til nu har jeg kunnet komme over forhindringerne. Men denne forhindring er for stor. Det er en skam, at slutningen er kommet så brat. Det er så mange personer, som jeg ikke har fået takket og sagt farvel til. Tilgiv mig for dette.'

Gennem det lange sygdomsforløb har Stephen stået på scenen i Royal Albert Hall, mødt kendte personer og været på besøg i Downing Street 10, hvor den engelske premierminister bor.

'Der er så mange projekter og ting, som jeg ikke kommer til at se. Forhåbentligt vil andre tage over,' skriver den døende mand fra sygesengen.

0 kommentarer
Vis kommentarer