Satellitfoto: Nordkorea tæt på a-sprængning

Nye satellitbilleder bekræfter, at Nordkorea gør sig klar til sin fjerde atomprøvesprængning

Nordkorea kan være meget tæt på at gennemføre endnu en atomprøvesprængning.

Det konkluderer Institute for Science and Internationale Security (Isis) på grundlag af nye satellitbilleder. Isis er en internationale organisation, der forsøger at stoppe spredningen af atomvåben.

Det bekræfter tidligere oplysninger om, at Nordkorea kan være ved at forberede en atomprøvesprængning, mens USA's præsident, Barack Obama, er på besøg i Sydkorea.

Det er billeder, der er taget fra en satellit fredag, som viser øget aktivitet nær indgangen til en tunnel.

- Billederne viser i særdeleshed aktivitet ved områdets sydlige indgang, der er et muligt område for Nordkoreas næste atomprøvesprængning, konstaterer Isis.

Korea-instituttet på John Hopkins universitet i USA har analyseret satellitbilleder, der blev taget onsdag, og de viser øget aktivitet ved testområdet Punggye-ri.

Det er "sandsynligvis forberedelsen af en detonation", skrev instituttet.

Det bekræfter de nye satellitbilleder fra fredag, der er i en højere opløsning, skriver Isis.

I Sydkoreas hovedstad advarer præsident Obama Nordkorea om, at de igangværende forberedelser til en atomsprængning er "en vej, der fører til mere isolation".

Han har inden sit besøg i Sydkorea lagt pres på Kina for at få det til at overbevise Nordkorea om, at en atomprøvesprængning vil være en meget dårlig idé, der vil øge de militære spændinger på den koreanske halvø.

Nordkorea har tidligere gennemført tre atomprøvesprængninger - i 2006, i 2009 og i 2013.

0 kommentarer
Vis kommentarer