Kikset fyring koster Rigshospitalet 462.000 kroner

Arbejdgivere glemmer ofte, at tidsbegrænsede ansatte efter flere forlængelser har samme rettigheder som fastansatte. Det koster nu Rigshospitalet dyrt

(Arkivfoto: Jakob Jørgensen)
(Arkivfoto: Jakob Jørgensen)

Forlængelse af en tidsbegrænset stilling udløser de samme rettigheder som ved en fastansættelse. Men det er der mange arbejdsgivere, som ser stort på - og det kan koste dem dyrt.

Selv en stor offentlig arbejdsplads som Rigshospitalet kan kløjes i reglerne. Hospitalet har netop accepteret at betale en godtgørelse på 462.000 kroner, fordi en forskningsmedarbejder blev fyret efter fem år, hvor han var blevet midlertidigt forlænget hvert halve år.

Læs mere: Rigshospitalet fyrer ansat og taber en halv million

- Det er da godt, at der bliver ydet godtgørelse, men det overrasker mig, at en stor offentlig arbejdsgiver på den måde kører skævt af reglerne, siger Ingrid Stage, der er formand for Dansk Magisterforening, som repræsenterer den fyrede forskningsmedarbejder.

Bliver snydt for mange måneders løn
Tidsbegrænsede ansættelser er blevet populært i finanskrisens kølvand, fordi mange virksomheder er usikre på økonomien.

Ifølge loven må man ikke forlænge en midlertidig stilling, med mindre der er en objektiv begrundelse - for eksempel forlængelse af et barselsvikariat.

Læs også: Det må du aldrig skrive på dit CV

Hvis arbejdsgiverne ikke følger reglerne, risikerer tidsbegrænsede ansatte at blive snydt for mange måneders ekstra fyringsgodtgørelse og andre privilegier, som følger med det at være fastansat.

Det forklarer Peter Breum, som er advokat med speciale i arbejds- og ansættelsesret.

- Vi ser en del sager, hvor arbejdsgivere er gået galt i byen. Det er nok ikke af ond vilje, men fordi de ikke kender reglerne, siger han.

Læs også: Syge og svage ledige parkeres på kontanthjælp

Vikarboom i industrien
Ifølge Dansk Magisterforening bruges tidsbegrænsede ansættelser i stigende grad.

- Det giver jo klart arbejdsgiverne en fleksibilitet, men for de ansatte skaber det et meget utrygt arbejdsmiljø, fordi de hele tiden sidder på vippen og i princippet skal søge deres egen stilling. Det er en helt urimelig situation, siger Ingrid Stage, som opfordrer arbejdsgiverorganisationerne til at hanke op i deres medlemmer.

Læs også: Kendt dansk skuespiller i nyt 'arbejds-uheld'

Om kort tid skal Højesteret tage stilling til, om usikker økonomi kan bruges som undskyldning for at forlænge tidsbegrænsede ansættelser - for eksempel på grund af svingende bevillinger.

Tidsbegrænsede ansættelser er især moderne i det offentlige. Her var 10 procent af de ansatte i 2011 ansat på midlertidige kontrakter, mens det på det private sektor var 6 procent, viser en opgørelse fra Dansk Arbejdsgiverforening.

Lederen af Patologiafdelingen skriver i en mail til Avisen.dk, at Rigshospitalet ikke har nogen kommentarer til den aktuelle sag, fordi det er en personalesag.

0 kommentarer
Vis kommentarer