Efter 100 dage i fængsel: Nu udfordrer Anne Mie igen Putin

Anne Mie Roer Jensen med om bord på Greenpeace-skib, der skal møde russisk tanker med polar-olie

Anne Mie Roer Jensen blev løsladt efter 100 dage i russisk fængsel. (Foto: AP)
Anne Mie Roer Jensen blev løsladt efter 100 dage i russisk fængsel. (Foto: AP)

100 dage i et russisk fængsel har ikke afskrækket den unge styrmandselev og miljøaktivist Anne Mie Roer Jensen, der er draget ud på en ny Greenpeace-aktion mod Ruslands olieproduktion i Arktis.

Anne Mie Roer Jensen befinder sig om bord på Greenpeace-skibet Rainbow Warrior, der mandag forlod Holland for at møde en russisk olietanker, der er på vej med den første arktiske offshore olie til Europa.

Jon Burgwald, Arktis-ansvarlig for Greenpeace, vil ikke oplyse, hvordan aktionen mod olietankeren vil finde sted.

- Det kan jeg af gode grunde ikke oplyse, men vi regner med, at vi møder den russiske tanker om 1-2 dage i norsk farvand, siger Jon Burgwald og tilføjer, at olietankeren Mikhail Ulyanov har kapacitet til at medbringe en halv million tønder olie.Den russiske olietanker Mikhail Ulyanov er på vej til Rotterdam med offshore-olie fra Arktis. (Foto: AP)
Den russiske olietanker Mikhail Ulyanov er på vej til Rotterdam med offshore-olie fra Arktis. (Foto: AP)
Skianlæggene er flotte, men naturen har holdt hårdt for. Bjergtoppe er sprængt væk, og vegetationen er gået ud. I dybet mellem bjergene kan man øjne den nyopførte ferieby Gorki. Foto: Lars Møller Tæt på Putin smadrer miljøet

Jon Burgwald oplyser til Ekstra Bladet, at Anne Mie Roer Jensen er tredje styrmand på Rainbow Warrior. Hun havde samme position på skibet Arctic Sunrise, da det blev stormet af russiske specialstyrker i september.

Det skete efter en protestaktion mod Gazprom-platformen Prirazlomnaya, der ligger ved polarcirklen.

De 30 aktivister om bord på Arctic Sunrise, herunder Anne Mie Roer Jensen, blev anholdt og sigtet for pirateri. Først efter mere end tre måneder i fængsel i Murmansk, blev aktivisterne løsladt.

(Foto: Vadim Ghirda/AP) Tæt på Europas 10 mest magtfulde mennesker

Olietankeren Mikhail Ulyanov, der er lejet af det russiske olieselskab Gazprom, skal til Rotterdam, Holland, hvor olien er købt af et fransk olieselskab. Olien er netop hentet op af Prirazlomnaya-platformen.

Greenpeace er modstander af olieproduktion i Arktis, da miljøorganisationen frygter udslip i det sårbare miljø samt en forværring af den globale opvarmning ved brug af fossile brændstoffer.Det gik voldsomt for sig, da russiske specialstyrker angreb Greenpeace-skibet Arctic Sunrise i september sidste år. (Foto: AP)
Det gik voldsomt for sig, da russiske specialstyrker angreb Greenpeace-skibet Arctic Sunrise i september sidste år. (Foto: AP)


1 af 2 Anne Mie Roer Jensen er eneste dansker om bord på Greenpeace-skibet Rainbow Warrior. (Foto: Greenpeace)
2 af 2 Anne Mie Roer Jensen blev løsladt efter 100 dage i russisk fængsel. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer