LIVE TV: Vild jubel! Noma verdens bedste!

Noma er igen verdens bedste restaurant. Følg kåringen af verdens 50 bedste restauranter her

Følg begivenheden her!

I aften kåres World 50 - verdens halvtreds bedste restauranter - ved et arrangement i London, hvor eliten i den danske restaurantverden er til stede.

Kåringen sendes live og kan ses herover.

Noma er igen verdens bedste restaurant, og der er vilde jubelscener omkring mesterkokken Rene Redzepi.

Den danske restaurant i Geranium, der ligger i København er med mesterkokken Rasmus Kofoed netop blevet kåret som verdens 42. bedste.

I fjor blev den københavnske restaurant Noma skubbet væk fra førstepladsen af den spanske restaurant El Celler de Can Roca.

Set med danske øjne drejer spændingen sig om, hvorvidt Noma kan generobre den tabte førsteplads.

World 50-kåringen sammenlignes i gastronomiske kredse ofte med de Michelin-stjerner, der pryder flere af landets - og verdens - bedste restauranter.

Michelin-systemet og World 50-kåringen har ikke umiddelbart noget med hinanden at gøre.

- Sammenligner vi det gastronomiske univers med det musikalske, så kunne man måske sige, at Michelin er at regne for klassisk musik, mens World 50 er som rock'n roll, siger madredaktør Bent Christensen til Ekstra Bladet.

Årets 50 bedste restauranter kåres af et dommerpanel, og for at tilføre dynamik udskiftes 300 af de i alt 900 medlemmer fra den globale dommergruppe hvert år.

Ud over Noma har to andre danske restauranter gode chancer for at klemme sig ind i den eftertragtede top 50 på verdensplan. Restaurant Geranium og restaurant Relæ, begge med base i København, bejler til en placering i verdenseliten.

Følg begivenheden her!

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere