Noma er igen verdens bedste

Den danske restaurant Noma generobrer Restaurant Magazines titel som verdens bedste restaurant. Geranium indtager 42.-pladsen på den prestigefyldte liste

Daglig køkkenchef og medejer af Noma René Redzepi har netop fået at vide, at restauranten igen er kåret til verdens bedste. (Skærmbillede fra finedininglovers.com)
Daglig køkkenchef og medejer af Noma René Redzepi har netop fået at vide, at restauranten igen er kåret til verdens bedste. (Skærmbillede fra finedininglovers.com)

I aftes kåredes World 50 - verdens halvtreds bedste restauranter - ved et arrangement i London, hvor eliten i den danske restaurantverden var til stede.

For fjerde gang kan Noma lade sig hylde som verdens bedste restaurant. Geranium avancerer til 42.-pladsen.

Den danske restaurant Noma har altså mandag aften generobret Restaurant Magazines titel som verdens bedste restaurant, og der var i aftes vilde jubelscener omkring mesterkokken Rene Redzepi ved kåringen i London.

- Vi er ikke tabere! Det her er for vildt, sagde mesterkokken Rene Redzepi, mens han sendte tanker til sin gravide kone, der sad derhjemme, og fortalte, at parret håbede det blev en dreng.

Se også: Noma-direktør efter førsteplads: Nu bliver det sjovt

De har nemlig to piger i forvejen. Sidste år måtte Noma afgive titlen som verdens bedste restaurant til spanske El Celler de Can Roca. Den blev verdens nummer to i år.

Den danske restaurant Noma, der er kendt for sine fortolkninger af klassiske skandinaviske retter, havde ellers siddet på førstepladsen i tre år.

Vinderen Rene Redzepi sendte en kæmpe tak til sit hold, og sagde følgende:

- Jeg ved godt, at jeg ikke er nem at arbejde sammen med, men jeg vil bare sige, at I er mit drømmehold og min inspiration, lød det fra Rene Redzepi.

Den danske restaurant Geranium, der ligger i København er med mesterkokken Rasmus Kofoed i spidsen avancerede med kåringen som verdens 42. bedste.

Østerbro-restauranten blev sidste år stemt ind på 45.-pladsen.

Den italienske restaurant Osteria Francesca tog sig af tredjepladsen.

Noma blev grundlagt i 2003 af kokkene Claus Meyer og René Redzepi, og allerede i 2007 havde restauranten opnået to Michelin-stjerner

I alt er det 900 dommere, der bestemmer, hvilke af verdens restauranter der kommer med på den prestigefyldte liste. Den udkom første gang i 2002 på initiativ af det London-baserede Restaurant Magazine.

Jurymedlemmerne består af journalister, kokke, restauratører, gourmeter med videre, der er fordelt på 26 regionale juryer.

0 kommentarer
Vis kommentarer