Melodi Grand Prix mindst 22 millioner dyrere

Skatteborgerne kommer til at betale for overskridelsen

Arkivfoto
Arkivfoto

Det Internationale Melodi Grand Prix i denne uge viser sig at blive mindst 22,8 millioner kroner dyrere for de danske skatteydere, skriver Metroxpress.

Danmarks Radio har måttet lægge ud for millionbeløbet, da Projektselskabet under Wonderful Copenhagen er løbet tør for penge, fremgår det af det fortrolige notat fra Region Hovedstaden, der skal behandles i morgen, samme dag som første semifinale.

- DR gav på mødet tilsagn om at lægge de fornødne midler ud for Projektselskabet til de nævnte formål, så ESC 2014 kan afvikles som forudsat, står der i notatet.

De ekstra millioner kroner kommer oven i de knap 50 millioner kroner, som politikerne allerede har givet for at ombygge det tidligere B&W-værft, skriver Metroxpress.

Fup og svindel
Overforbruget forager den borgerlige lejr i København:

- Det er jo fup og svindel det hele, hvor de er kommet med for små beløb, bare for at vi skulle sige ja. Nu kommer ekstra­regningerne, siger Liberal Alliances Lars Dueholm.

Blandt andet har det vist sig at udgifterne til sikkerhed bliver 5,6 millioner kroner i stedet for de budgetterede 0,9 millioner, og kloakken har vist sig at være defekt.

Derudover kan udgifter til tag og kabelføring ende i en retssag mellem DR og det offentlige.

Ingen kommentar
Uenighed, der beløber sig til mellem 10 og 12 millioner kroner, var parterne enige om at afgøre efter affviklingen af ESC 2014, eventuelt ved voldgift, fremgår det af notatet.

Hverken overborgmester Frank Jensen (S), regionsformand Sophie Hæstorp (S) eller Wonderful Copenhagen har lyst til at udtale sig. Mens DRs executive producer Pernille Gaardbo skriver, at aftalen er, at de laver tre tv-show, mens kommune, region og Wonderful Copenhagen står for scenen.

I onsdags spurgte Ekstra Bladet pr mail, Emil Spangenberg fra Hostcity Copenhagen, hvordan det gik med budgettet.

Da lød svaret:

- Budget og tidsplan kører planmæssigt.

0 kommentarer
Vis kommentarer