Antallet af ældre amerikanere vil eksplodere

I 2050 er 84 millioner amerikanere over 65 år, siger regeringsrapporter. Det er knapt dobbelt så mange som nu

Der bliver masser af gråt guld i USA i 2050.

Det fastslår to regeringsrapporter, der anslår, at USA til den tid vil have næsten 84 millioner amerikanere, som er 65 år eller mere.

Det er lige knapt dobbelt så mange som de 43 millioner seniorer, som USA har lige nu i en befolkning på omkring 313 millioner.

Udviklingen betyder, at der kommer et større pres på landets økonomi og sundhedssektor, ligesom det vil ændre den racemæssige sammensætning af befolkningen.

I sin rapport siger det statistiske kontor, at årsagen er de store generationer, der blev født i årtierne efter Anden Verdenskrig. Disse generationer er fra 1946 til 1964.

I 2030 vil så mange af dem være i den uofficielle pensionsalder på 65 år, at hver femte amerikaner vil være 65 eller mere.

Udviklingen vil fortsætte i årtierne derefter. I 1956 kommer en særlig milepæl, nemlig det tidspunkt, hvor der vil være flere seniorer end amerikanere på 18 år eller yngre.

- Den beregnede vækst i antallet af ældre i USA vil være en udfordring for beslutningstagerne og for de sociale og sundhedsmæssige programmer. Det vil også berøre familier, erhvervsliv og sundhedstjenesten, siger forskerne.

Og når de store generationer af ældre mennesker dør, ventes det hurtigt at ændre den racemæssige sammensætning af befolkningen.

De mange ældre er overvejende hvide, mens de yngre generationer er racemæssigt mere spredt.

I øjeblikket får ikke-hvide minoriteter flere børn end den hvide befolkning, og det vurderes, at hvide amerikanere i 2060 vil være et mindretal i USA.

Det statistiske kontor påpeger dog, at USA ikke er ene om at få flere ældre. Faktisk vil USA's befolkning trods de mange kommende pensionister i 2030 have en forholdsvis yngre befolkning end lande som Japan, Tyskland og Italien.

20 procent af amerikanerne vil i 2030 være over 65, men i de tre andre lande vil det være 25 procent.

0 kommentarer
Vis kommentarer