Obama vil finde kidnappede nigerianske piger

USA har sendt en specialgruppe til Nigeria for at hjælpe med at finde de 276 unge piger, som er blevet kidnappet af Boko Haram

Det er nu mere end tre uger siden, at næsten 300 teenagepiger blev kidnappet fra deres skole i Nigeria af den militante gruppe, Boko Haram, som truer med enten at gifte sig med pigerne eller at sælge dem.

Boko Harams leder Abubakar Shekau tager ansvar for kidnapningen af de knap 300 piger i en video. (Foto: AP) Samfund TV: Militante vil sælge bortførte piger for 68 kr.

USA går nu ind i kampen for at hjælpe med at finde de unge piger.

Et specialhold bestående af soldater og betjente med ekspertise i gidseltagninger er sendt til Nigeria.

- Det er selvfølgelig en hjerteskærende situation, og en helt uhyrlig situation. Vi har at gøre med en af de værste regionale eller lokale terroristorganisationer i form af Boko Haram i Nigeria, siger USA's præsident Barack Obama og fortsætter:

- De har hensynsløst slået folk ihjel igennem mange år, og vi har allerede søgt et større samarbejde med Nigeria, så dette kan måske være den begivenhed, som er gør, at det internationale samfund går sammen om at gøre noget ved denne forfærdelige organisation, som har begået så frygtelig en forbrydelse,

Ud af de næsten 300 kidnappede piger, er 276 stadig i Boko Harams varetægt.

0 kommentarer
Vis kommentarer