Danmark vinder sølv ved kokke-EM

Den danske kok Kenneth Hansen blev slået af svensk konkurrent ved det uofficielle kokke-EM Bocuse d'Or Europe

Den danske kok Kenneth Hansen og hans assistent Kasper Christensen vinder sølv ved Bocuse d'Or Europe 2014 - det uofficielle kokke-EM. Med andenpladsen torsdag aften går de videre til Bocuse d'Or-finalen i Lyon i Frankrig til januar.

Kun værterne fra Sverige var bedre end danskerne, og med en tredjeplads til Norge gjorde Skandinavien rent bord ved den prestigefyldte kokkekonkurrence.

Ud over podium-priserne vandt Frankrig den særlige fiske-pris og Finland den særlige kødpris.

Den danske deltager Kenneth Hansen, der til daglig arbejder på Svinkløv Badehotel, er tilfreds med sin præstation.

- Det har været en udfordring, fordi der er mange, som har været med tidligere og har stor erfaring i denne her konkurrence, siger han til Ritzau og fortsætter:

- Jeg synes godt, at vi kan være stolte over den præstation, vi har lavet. Det viser også, at vi er på vej i den rigtige retning mod Lyon, og det glæder vi os til.

Særligt samarbejdet mellem Kenneth Hansen og assistenten Kasper Christensen har været godt.

- Der er ingen tvivl om, at Kasper har været fuldstændig fremragende. Han har været med til at gøre det her muligt, siger den danske kok, som vil gå efter guldet ved mesterskaberne i Lyon til januar.

I Stockholm skulle deltagerne på fem timer og 35 minutter tilberede en fiskeret og en kødret til 14 personer.

I år skulle kokkene bruge sej, østers og blåmuslinger til fiskeretten. Kødretten skulle bestå af unggris, hvor tæer og blod blandt andet skulle indgå.

Bocuse d'Or betragtes som det uofficielle EM og VM for konkurrencekokke. De 12 bedste lande i den europæiske konkurrence går videre til Bocuse d'Or-finalen 27. og 28. januar 2015.

Kokkekonkurrencen begyndte onsdag og sluttede torsdag, hvor de svenske hjemmebanefavoritter hev sejren i land. Næste Bocuse d'Or Europe skal afholdes i Ungarn i 2016.

I 2012 vandt den danske deltager Jeppe Foldager bronze til Bocuse d'Or Europe og bagefter sølv ved mesterskaberne i Frankrig i 2013. Det er 11. år i træk, at Danmark vinder en pris ved Bocuse d'Or.

0 kommentarer
Vis kommentarer