Danske aktier lukker i højeste niveau nogensinde

Vestas-aktien havde fredag vind i sejlene og sendte C20 Cap-indekset op i rekordniveau

Det danske aktiemarked - målt på det såkaldte C20 Cap-indeks - lukkede fredag i det højeste indeksniveau nogensinde, skriver Ritzau Finans.

C20 Cap-indekset består af de 20 mest omsatte aktier på fondsbørsen i København. Fredag steg indekset med knap 0,8 procent til indeks 772,64, og det var nok til at sætte rekord. Seneste rekord blev sat 25. februar i år, hvor indekset lukkede i indeks 771,79.

Det var især vindmøllekoncernen Vestas, der blæste C20 Cap-indekset til tops. Selskabet steg med 7,6 procent efter at have fremlagt et fornemt regnskab for første kvartal.

Vestas kom ud af årets første tre måneder med et overskud før skat på to millioner euro svarende til cirka 15 millioner kroner, og det kvitterede investorerne for.

Det er første gang i fem år, at selskabet har overskud i første kvartal. Resultat er over en milliard kroner bedre end første kvartal i 2013, hvor Vestas fik et underskud på omkring 1,1 milliard kroner.

Det var ventet på forhånd, at Vestas ville få - endnu - et minus på bundlinjen efter de første måneder, da selskabet typisk kun indtægtsfører en mindre del af årets omsætning i første kvartal.

Rekorden for endagsstigninger i C20 Cap-indekset blev sat tilbage i november 2011, hvor indekset steg 3,68 procent. Det højeste fald derimod skete i januar 2012, hvor indekset dykkede 3,19 procent på en dag.

C20 Cap-indekset blev skabt 25. november 2011 og startede i indeks 400.

0 kommentarer
Vis kommentarer