Socialdemokrat: Svindel er en fuckfinger til andre

Socialordføreren for Socialdemokraterne i Københavns Kommune er vred over, at socialsvindlere har haft så nemt spil

- Det er jo en kæmpe fuckfinger til alle dem, der reelt er handicappede, siger socialordfører for Socialdemokraterne i København, Lars Aslan Rasmussen, efter Ekstra Bladet søndag afslørede en ny, stor svindelsag med sociale midler i kommunen. (Privatfoto)
- Det er jo en kæmpe fuckfinger til alle dem, der reelt er handicappede, siger socialordfører for Socialdemokraterne i København, Lars Aslan Rasmussen, efter Ekstra Bladet søndag afslørede en ny, stor svindelsag med sociale midler i kommunen. (Privatfoto)

HJÆLP OS: Kender du Hassan eller tilsvarende sociale bedragere, så send os en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

- Det er jo helt grotesk!

Socialordføreren for Socialdemokraterne i Københavns Kommune, Lars Aslan Rasmussen, er vred, efter Ekstra Bladet i dag kunne afsløre endnu et eksempel på grov svindel med socialhjælpen i kommunen.

Tidligere har avisen afsløret, hvor nemt Levakovic-familien har haft ved at få millioner af kroner uberettiget ud af socialcentrene i København.

LÆS OGSÅ: Sigøjnergangstere scorer millioner fra kommunen

I dag er det så pakistanske Hassan Gilani, der afsløres i at have narret mindst en million kroner fra myndighederne i både København og England. Det sker blandt andet ved at have adresser i både København og London:

- Det er plat og svindel. Det er grotesk, at det overhovedet kan lade sig gøre, mener socialordføreren.

LÆS OGSÅ: Socialbedrager jagtes i England og Danmark

- Det er jo en kæmpe fuckfinger, siger Lars Aslan Rasmussen til ekstrabladet.dk.

- Vores læsere kommenterer meget på den her historie. Og en af de ting, de hæfter sig ved, er, at noget tyder på, at systemet har været mere nervøs for at 'fornærme' folk med en anden etnisk baggrund end at lave en ordentligt kontrol. Hvad tænker du om det synspunkt?

- Nu har jeg selv en far fra Tyrkiet. Og der er jo desværre et problem med folk, der ikke har dansk baggrund, som snyder systemet. Derfor er det første skridt også, at man kan tale åbent om det, synes jeg. Uden at man bliver kaldt racist af den grund.

LÆS OGSÅ: Irakiske bedragere får skatteregning

- Det er jo grotesk at sige (det er racisme/red.), fordi det har intet med det at gøre. Der skal slås hårdt ned på svindlere uanset deres etniske baggrund.

- Hvordan mener du, der skal strammes op fremover?

- Det er klart, at socialborgmesteren Mikkel Warming (Enhedslisten/red.) har selvfølgelig et ansvar. Her burde man måske centralisere noget mere, fordi det er utroligt svært at få placeret et ansvar for sådan noget i Københavns Kommune i dag. Det gør det mere besværligt at kontrollere tingene, når der er små bykonger i stedet for et flertalsstyre.

- Jeg tror også, det er vigtigt at gå efter at få strammet op på ledelsen i socialcentrene. Selvfølgelig har vi også et ansvar. Det er klart.