Efter lortebleerne: Holbæk skifter spindoktor ud

Efter flere skandalesager søger Holbæk Kommune ny kommunikationschef, der skal hjælpe kommunen næste gang, den får en sag på halsen

Holbæk Kommune søger nu efter et 'fyrtårn', der kan gøre kommunens profil pænere, end den er i dag.
Holbæk Kommune søger nu efter et 'fyrtårn', der kan gøre kommunens profil pænere, end den er i dag.

I så meget stilhed som muligt begyndte Holbæk Kommune det nye år med at sige farvel til sin spindoktor. Nu søges en ny kommunikationschef, og kommunen vil ifølge jobopslaget bruge endnu flere kræfter på spin.

AFSLØRING: Udviklingshæmmede efterlades i tis og afføring

2011 var i den grad også et helvedes år for Claus Westergaard, der efter knap 10 år i kommunen er stoppet som talsmand.

Blandt andet var det netop spindoktor Claus Westergaard, der sad ved siden af sin socialchef Jan Christensen under et interview med Ekstra Bladet, hvor socialchefen udtalte de eftertænksomme ord om, at ' handicappede sagtens kan sidde i deres ble og vente på hjælp'.

Masser af lortesager
Historien gik dengang på den dårlige behandling af ældre udviklingshæmmede, som Ekstra Bladet afslørede på Skarridsøhjemmet i Jyderup.

Senere blev dårlige forhold for udviklingshæmmede opdaget på et andet hjem, hvor flere ledere efterfølgende måtte fyres. Kommunen var i 2011 også under skarp kritik for uretmæssigt at forfølge enlige kvinder som sociale bedragere.

Spindoktor Claus Westergaard har dog fortsat forbindelse til Holbæk Kommune, da han nu bistrider den noget mindre stilling som kommunikationskonsulent for et lokalt erhvervsforum. Ifølge denne pressemeddelelse fra hans nye arbejdsgiver, har spindoktoren selv søgt væk fra sit arbejde i Holbæk Kommune.

Og ifølge en note på en lokal nyhedsside skal han 'være med til at videreudvikle og markedsføre turismeerhvervet i Holbæk Kommune'.

Mere fokus på spin

Claus Westergaard er stoppet i sin stilling, inden der er fundet en ny spindoktor i kommunen.

Og ifølge jobopslaget fra Holbæk Kommune tyder noget på, at kommunen er alvorligt træt af alle lortesagerne. Derfor oprettes der nu 'et helt nyt kommunikationssekretariat', der kan være med, når 'Holbæk Kommune er i brændpunktet'.

Den nye kommunikationschef skal også være med til at fortælle 'Fortællingen om Holbæk', fremgår det af jobopslaget.

Interesserede ansøgere har frist indtil på mandag klokken 9.