Annonce:
Annonce:

Islamister indtager fodboldklub

Hizb ut-Tahrir-medlemmer har taget magten i Brøndbys ældste fodboldklub: Ekspert advarer mod, at organisationen har direkte adgang til unge mennesker

Hizb ut-Tharir har overtaget magten i Brøndbys ældste fodboldklub. Men der er intet at frygte, siger Zahid Mansoor fra bestyrelsen. Foto: Henning Hjorth
Hizb ut-Tharir har overtaget magten i Brøndbys ældste fodboldklub. Men der er intet at frygte, siger Zahid Mansoor fra bestyrelsen. Foto: Henning Hjorth
Annonce:
Følg Samfund

Kender du noget til sagen? Så send os en mail til 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

Den traditionsrige sjællandske fodboldklub Brøndby Strand Idrætsklub bliver nu angrebet, efter at fremtrædende medlemmer af den radikale muslimske organisation Hizb ut-Tahrir har overtaget magten i klubben.

Sidste år satte Hizb ut-Tahrir-medlemmerne Zahid Mansoor og Ibrahim Atrach sig på bestyrelsen på en ekstraordinær generalforsamling. I dag er de henholdsvis formand og kasserer i klubben.

Straks efter at Hizb ut-Tahrir havde taget magten, var det slut med grønne pilsnere og røde pølser.

Jeg har trukket min søn ud

En af landets førende forskere i Hizb ut-Tahrir, Kirstine Sinclair fra Syddansk Universitet, peger på, at det i udgangspunktet er en demokratisk opførsel, men at de i virkeligheden vil bruge klubben til at fremme deres egne holdninger.

Annonce:

- Det er ubehageligt, at de i en fodboldklub har direkte adgang til mange unge mænd og drenge. De har ikke et demokratisk sindelag, og de er ganske diskriminerende over for andre minoritetsgrupper i samfundet, siger Kirstine Sinclair med henvisning til deres foragt for eksempelvis homoseksuelle og jøder.

'Oplyser om alt'
Bestyrelsesformand Zahid Mansoor i Brøndby Strand Idrætsklub (BSI) forsikrer, at de ikke blander Hizb ut-Tahrir sammen med deres engagement i fodboldklubben.

- Både Naser Khader og en forsker, mener, at det er et problem, at I er medlem af Hizb ut-Tahrir, samtidig med at I er i klubben. Har de noget at frygte?

- De har absolut ikke noget at frygte. Vi oplyser om alt, vi laver referat, vi har et trænerteam, som består af både tosprogede og etniske danskere.

- Kan du garanterer at religion ikke blandes sammen med fodbold?

- 100 procent.

- Det er en del af en stadionplatte, og det at gå til fodbold at spise en pølse og drikke en øl. Hvorfor skal det ikke være muligt hos jer?

- Den eneste holdning vi har haft er, at vores anbefaling, at alkohol ikke kan forenes med fodbold. Med hensyn til svinekød: Hvad forpagterne vil sælge, er ikke noget, som vi vil blande os i.

LÆS MERE I EKSTRA BLADET OG EKSTRA

Annonce:

- Hele konfrontationen med Zahid Mansoor

- Mor: Jeg har trukket min søn ud

- Naser Khader: De kører stille strategi

- Ny kasserer om folketingsvalg: Utroværdigt

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: