Danske arkitekter tegner Libyens nye centralbank

Henning Larsen Architects har ladet sig inspireret af den lokale byggeskik, hvor man bygger huse under jorden

Der er palmetræer og en duft af ørkenluft over Henning Larsen Architects' nyeste prestigeprojekt: Libyens nye centralbank, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Bygningen, der angiveligt trækker på ældgamle byggetraditioner, kommer til at stå som et symbol på det nye Libyen, lyder det fra de danske arkitekter.

Henning Larsen Architects' skandinaviske tilgang til arkitektur vil komme til udtryk i byggeriet gennem rationelle og komfortable arbejdsmiljøer, offentlige rum og en høj arkitektonisk kvalitet og æstetik, mener Jacob Kurek, der er partner og projektansvarlig.

- I sidste uge var vi til vores første møde om projektet i Tripoli. Selvom Libyen er et land, der er ved at opbygge mange vigtige institutioner igen, var det en positiv oplevelse at møde en meget professionel organisation hos vores bygherre, den libyske centralbank, siger han til dagbladet.

Jacob Kurek anerkender, at Libyen ikke er et hvilken som helst sted at arbejde, uanset om man er arkitekt eller arbejder med anden rådgivning.

- Når man rejser til et uroligt sted i verden, er det vigtigt, at vi sætter os ind i blandt andet sikkerhedssituationen. Vi rådfører os med konsulenter, som er specialiserede i at vurdere og rådgive om sikkerhedsforhold, siger han til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Når sikkerheden er på plads, vil det kommende byggeri formentlig vække opsigt.

De danske arkitekter har i deres design ladet sig inspirere af den lokale byggeskik, hvor man bygger huse under jorden.

En udgravning kommer til at danne ramme om det sociale samlingssted - en skyggefuld oase, der ikke kun tjener banken og dens forskellige afdelinger og services, men hele det omkringliggende Gurji-distrikt.

0 kommentarer
Vis kommentarer